Μενού
  • Α-
  • Α+

«Θα είναι μαραθώνιος και όχι κατοστάρι». Αυτό ακούγεται σε όλα τα γραφεία των εκπομπών των τηλεοπτικών σταθμών και η αλήθεια βέβαια αυτή είναι. Πρόκειται για την πιο ανταγωνιστική ζώνη της τηλεόρασης αλλά τα πρώτα συμπεράσματα υπάρχουν και αναλύονται ήδη στα γραφεία των στελεχών. Η είσοδος της Φαίης Σκορδά στην πρωινή μάχη ανέτρεψε τα δεδομένα της προηγούμενης εβδομάδας. Η Σκορδά εφαρμόζοντας μια «πειραγμένη» συνταγή του δικού της «Πρωινού» πριν την επιστροφή Λιάγκα στον ΑΝΤ1 κατήγαγε μια πρώτη νίκη: Παίζει στις πρώτες θέσεις της τηλεθέασης με περιεχόμενο που διαφοροποιείται τόσο από την εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου όσο και αυτή της Δανάης Μπάρκα.

Το «Πρωινό μας» του ΣΚΑΪ, η «Super Κατερίνα» του Alpha και το «Πάμε Δανάη!» του Mega είναι οι τρεις εκπομπές που οδηγούν αυτή τη στιγμή την κούρσα της τηλεθέασης και εναλλάσσονται στην πρώτη, τη δεύτερη και την τρίτη θέση με μικρές διαφορές στα ποσοστά τους. Προφανώς, για το κανάλι του Φαλήρου είναι μια πρώτη νίκη δεδομένου του ότι για πρώτη φορά βλέπει σημαντική διείσδυση στο κοινό 18 – 54 και σε επιμέρους γυναικεία κοινά που δεν είχε τα προηγούμενα χρόνια. Ο Γιώργος Λιάγκας και το «Πρωινό» του ΑΝΤ1 βρίσκεται σταθερά στην τέταρτη θέση με απόσταση από τους τρεις προπορευόμενους και με μέσο όρο τηλεθέασης που κινείται σε μονοψήφιο ποσοστό στις περισσότερες μέρες από τις 5 Σεπτεμβρίου οπότε και βγήκε το ανανεωμένο «Πρωινό» στον «αέρα».

Στο Μαρούσι υπάρχει έντονος προβληματισμός για το δίδυμο Λιάγκα – Νομικού (επιλογή του καναλιού η παρουσιάστρια) αλλά και δυσαρέσκεια για τη θεματολογία της εκπομπής (επιλογή Λιάγκα). Προφανώς, και εάν η κατάσταση συνεχιστεί ως έχει θα υπάρξουν αλλαγές. Τα απόλυτα αουτσάιντερ της ζώνης είναι η εκπομπή της Μπέττυς Μαγγίρα στο Open αλλά και του διδύμου Ελένης Τσολάκη – Ετεοκλή Παύλου στο Star. Τα ποσοστά είναι πολύ χαμηλά (μεταξύ 5% και 7%) και μέχρι στιγμής δεν δείχνουν ικανότητα ανάκαμψης. Ο δρόμος είναι μακρύς πάντως….

Συνεχίζονται οι συζητήσεις Πάνια – Ψινάκη για Late Night  

Παρά τη δήλωση Ψινάκη στον συνεργάτη του Στέλιο Δρουμαλιά στην κάμερα του «Breakfast» πως η εκπομπή με την Αννίτα Πάνια δεν είναι για τηλεόραση, η αλήθεια είναι πως ο μάνατζερ αλλά και η επί χρόνια φίλη του συνεχίζουν τις συζητήσεις με το Mega χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχει τελική συμφωνία. Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο να τους δούμε σόλο στον τηλεοπτικό σταθμό της Συγγρού. Τον Ηλία Ψινάκη οικοδεσπότη του δεύτερου κύκλου του «Γηροκομείου», την Αννίτα Πάνια παρουσιάστρια ενός late night show.

Η παρουσιάστρια είχε αποφασίσει εδώ και έναν περίπου μήνα την αποχώρησή της από το Open όχι λόγω κακής σχέσης με τον σταθμό αλλά σημαντικής διαφωνίας που είχε ο παραγωγός της με το εμπορικό τμήμα του καναλιού της Παιανίας. Η είδηση έγινε γνωστή το βράδυ της παρουσίασης του νέου προγράμματος του Open όταν η παρουσιάστρια απουσίαζε από την παρουσίαση του στο «Cine Αιγλη» ενώ στην προαναγγελία του προγράμματος δεν έγινε και καμία αναφορά στην εκπομπή της. Πάντως, οι σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών παραμένουν καλές. 

Πώς το DOT από τον ΣΚΑΪ βρέθηκε στο STAR 

Ξαφνικά και σχεδόν απροειδοποίητα ολοκληρώθηκε η συνεργασία της Νάνσυς Ζαμπέτογλου και του Θανάση Αναγνωστόπουλου (παραγωγοί του DOT) με τον ΣΚΑΪ. Ενώ από πέρσι είχε σχεδόν συμφωνηθεί το lifestyle μαγκαζίνο να συνεχιστεί και την τρέχουσα σεζόν, η έλευση στον σταθμό τόσο της Φαίης Σκορδά όσο και της Μαρίας Μπακοδήμου ανέτρεψε το πλάνο. Σύμφωνα με πληροφορίες του Reader, επειδή οι δύο νέες ψυχαγωγικές εκπομπές του ΣΚΑΪ («Πρωινό μας» και «Γεια σου») είναι σχετικά υψηλού μπάτζετ κρίθηκε ότι δεν υπάρχει χώρος και χρήμα για μια ακόμη ψυχαγωγική εκπομπή.

Ετσι το διαζύγιο των παραγωγών του DOT με τον ΣΚΑΪ δρομολογήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες. Αρχικά για την εκπομπή ενδιαφέρθηκε ο ΑΝΤ1 ωστόσο υπήρξε ζωηρό ενδιαφέρον και από τον όμιλο Alpha – Star χωρίς να ήταν εξ’ αρχής ξεκάθαρο σε ποιο από τα δύο κανάλια θα καταλήξει η εκπομπή. Εγινε εν τω μεταξύ το δοκιμαστικό με Νάντια Κοντογιώργη και Μίνω Θεοχάρη και το αποτέλεσμα ενθουσίασε τους παραγωγούς αλλά και το ψυχαγωγικό τμήμα του STAR που αποφάσισε να αγοράσει το τηλεοπτικό αυτό προϊόν. Κατευθύνεται στη μεσημεριανή ζώνη του Σαββατοκύριακου. 

Οι προτάσεις στην Ελλη Στάη και η απάντηση 

Για τα μάτια της Ελλης με το βλέμμα στραμμένο στις εκλογές και όχι στο τραγούδι. Η Ελλη Στάη πράγματι δέχθηκε πρόταση – δελεαστικότατη από οικονομικής άποψης – για να είναι το τέταρτο μέλος της κριτικής επιτροπής του J2US στη θέση της Μαρίας Μπακοδήμου που αποχώρησε στο πλευρό της Δέσποινας Βανδή, της Βίκυς Σταυροπούλου και του Σταμάτη Φασουλή που συνεχίζουν κανονικά. Η σιδηρά κυρία των ειδήσεων δεν την αποδέχθηκε, είναι όμως σε συζητήσεις για την τηλεοπτική της επιστροφή όχι όμως σε μόνιμο ρόλο αλλά προσωρινό κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Συγκεκριμένα της έχει προταθεί από σταθμό Εθνικής Εμβέλειας μια σειρά προεκλογικών εκπομπών αλλά και θέση συμπαρουσιάστριας τη βραδιά της μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων. Και μάλλον αυτή την πρόταση θα αποδεχθεί. Στο μέλλον βέβαια δεν θα πρέπει να αποκλειστεί συνεργασία με την Barking Well Media του Νίκου Κοκλώνη που θα αφορά όμως στην παραγωγή αμιγώς ενημερωτικής εκπομπής. Επισημαίνεται και η άριστη σχέση που διατηρεί η δημοσιογράφος με το νέο σύμβουλο διοίκησης της εταιρείας παραγωγής Τζώνη Καλημέρη. Δική του επιλογή ήταν άλλωστε η τοποθέτηση της δημοσιογράφου στην παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων στην πρώτη περίοδο λειτουργίας του Open.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA