Μενού
  • Α-
  • Α+

Καθώς διανύουμε το μέσον του δεύτερου μήνα της νέας σεζόν αρχίζει και δημιουργείται η πρώτη εικόνα για την πορεία των νέων τηλεοπτικών προγραμμάτων. Τα κανάλια κάνουν ήδη τον πρώτο απολογισμό μετρώντας επιτυχίες και αποτυχίες και σχεδιάζουν το πλάνο για το δεύτερο μισό της σεζόν που θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο. Ο ΣΚΑΪ είναι εμφανώς σε δυσχερή θέση καθώς σχεδόν το σύνολο των επιλογών στην ψυχαγωγία δεν αποδίδει καρπούς στους πίνακες τηλεθέασης. Μεγάλη συζήτηση έχει ήδη ξεκινήσει για το μέλλον της συνεργασίας του Νίκου Μουτσινά με το κανάλι του Φαλήρου.

Διαβάστε ακόμη: Νίκος Μουτσινάς: «Ο Νίκος Μάνεσης έχει δίκιο - Κρεμόμαστε από τα νούμερα»

Το συμβόλαιο του παρουσιαστή με τον ΣΚΑΪ ολοκληρώνεται το προσεχές καλοκαίρι και όλα τα σενάρια αυτή τη στιγμή είναι ανοιχτά: Από ένα βελούδινο διαζύγιο μεταξύ των δύο πλευρών έως αξιοποίηση του Νίκου Μουτσινά σε άλλο πόστο. Αν και ακόμη είναι αρκετά νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα η κόπωση που δείχνει το «Καλό Μεσημεράκι» από την περσινή σεζόν εμφανίζεται ακόμη πιο έντονη φέτος στους πίνακες τηλεθέασης με κάποιες ημέρες η ψυχαγωγική εκπομπή να υποχωρεί ακόμη και σε μονοψήφια ποσοστά. Με τα τωρινά δεδομένα η εκπομπή δεν πρόκειται να συνεχιστεί και ήδη έχουν πέσει στο τραπέζι σενάρια δημιουργίας νέας ψυχαγωγικής εκπομπής (με ή χωρίς παρουσιαστή τον Νίκο Μουτσινά) ή ακόμη και αλλαγή της φυσιογνωμίας της ζώνης με δημιουργία νέας ενημερωτικής εκπομπής στα πρότυπα του «Live News» του Νίκου Ευαγγελάτου. Συνταγή που είχε ακολουθήσει ο ΣΚΑΪ και στο παρελθόν. Παράλληλα εξετάζονται εναλλακτικές για την παραμονή του Νίκου Μουτσινά στον σταθμό με παρουσίαση μιας σατιρικής Late Night εκπομπής ή ενός σόου.

Φήμες για πρόωρο τέλος του «Γλυκάνισου» 

Μετά τις διαρκείς μετακινήσεις της δραματικής σειράς «Γλυκάνισος» στο βραδινό πρόγραμμα του ΣΚΑΪ φαίνεται πως εφόσον στις επόμενες εβδομάδες η τηλεθέαση του σίριαλ δεν ανακάμψει, θα υπάρξουν περαιτέρω αλλαγές… Συγκεκριμένα το σενάριο που εξετάζεται αυτή τη στιγμή είναι η απόσυρση της σειράς από το πρόγραμμα του ΣΚΑΪ. Όχι, όμως, το απότομο «κόψιμό» της. Συγκεκριμένα αυτό που συζητείται ως ενδεχόμενο στο Φάληρο αυτή τη στιγμή είναι να ολοκληρωθεί η σειρά στον μίνιμουμ αριθμό επεισοδίων που προβλέπει η συμφωνία με την εταιρία παραγωγής (80 – 100 επεισόδια) και ο «Γλυκάνισος» να κρατηθεί στο «συρτάρι» του ΣΚΑΪ και να προβληθεί τους καλοκαιρινούς μήνες από την αρχή ελπίζοντας σε μια καλύτερη πορεία στους πίνακες τηλεθέασης, καθώς δεν θα υπάρχει τόσο έντονος ανταγωνισμός. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα οι ξένες ταινίες που έχουν τοποθετηθεί στη ζώνη του prime time αποδίδουν καλύτερα αποτελέσματα στους πίνακες τηλεθέασης, με σαφώς μικρότερο κόστος. Η δραματική σειρά «ΣτΟργή» θα ολοκληρωθεί κανονικά, όμως, δεν πρόκειται να υπάρξει δεύτερος κύκλος της  ενώ φαίνεται πως δεν θα υπάρξει και άλλη παραγωγή Ελληνικής μυθοπλασίας από την εταιρία παραγωγής του Ατζούν Ιλίτζαλι, Acun Medya. 

Ξεκινά γυρίσματα ο «Εκατομμυριούχος» με ορίζοντα την επιστροφή του την Άνοιξη 

Το αρχικό σενάριο επικράτησε τελικά στον ΑΝΤ1 όσον αφορά στην προβολή του τηλεπαιχνιδιού «Ποιος θέλει να γίνει Εκατομμυριούχος» με παρουσιαστή τον Γρηγόρη Αρναούτογλου. Το τηλεπαιχνίδι ολοκληρώνεται την προσεχή Παρασκευή και αποσύρεται τελείως από το πρόγραμμα του ΑΝΤ1. Από τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου ξεκινούν στη ζώνη των 20.00 στον ΑΝΤ1 οι «Ράδιο Αρβύλα» και μια με δύο εβδομάδες μετά και το «Βινύλιο». Ο «Εκατομμυριούχος» θα επιστρέψει στο πρόγραμμα του ΑΝΤ1 την προσεχή Άνοιξη μετά τον τέλος των εκπομπών Κανάκη και σε καθημερινή βάση καθώς κρίθηκε πως το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου αφενός είναι αρκετά γεμάτο αφετέρου πως το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι προτιμότερο να προβάλλεται σε καθημερινή βάση, ώστε να μην διαταραχθεί η συνήθεια του τηλεοπτικού κοινού. Πάντως ο ΑΝΤ1 έδωσε ήδη έγκριση στην εταιρία παραγωγής του Γιάννη Καραγιάννη JK Productions για το γύρισμα 100 ακόμη επεισοδίων. Από την επόμενη σεζόν 2023 – 2024 στο πλαίσιο του ευρύτερου επαναπρογραμματισμού που θα γίνει στον ΑΝΤ1 θα υπάρχει χώρος στο καθημερινό πρόγραμμα και για το τηλεπαιχνίδι, αλλά και για τις εκπομπές του Αντώνη Κανάκη. 

Παραμένει στον Alpha o Παναγιώτης Σουρέλης με ενισχυμένο ρόλο 

Τέλος στα σενάρια αποχώρησης του δημοσιογράφου, Παναγιώτη Σουρέλη, από το δυναμικό του Alpha παρά τα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν το Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Reader, πράγματι ο δημοσιογράφος δέχθηκε επίσημη πρόταση από το Action 24 για την ανάληψη της παρουσίασης του κεντρικού δελτίου ειδήσεων και οι συζητήσεις προχώρησαν αρκετά. Ο Alpha, όμως, που μετρά φέτος ήδη μια αποχώρηση anchorwoman και συγκεκριμένα αυτή της Έφης Αλεβίζου προχώρησε σε αντιπρόταση στον δημοσιογράφο για να συνεχίσουν τη συνεργασία τους. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες καθ’ αντιστοιχία με το μοντέλο που ακολουθείται τις καθημερινές (γυναικείο δίδυμο στην παρουσίαση Νικόλτσιου – Μπαρμπάτση) την παρουσίαση του μεσημβρινού δελτίου ειδήσεων του Σαββατοκύριακου αναλαμβάνουν από κοινού ο Παναγιώτης Σουρέλης και ο κυβερνητικός συντάκτης του Alpha, Χρύσανθος Κοσελόγλου. Άλλωστε η τηλεοπτική χημεία των δύο δημοσιογράφων δοκιμάστηκε τους προηγούμενους μήνες στην παρουσίαση της καλοκαιρινής πρωινής εκπομπής «Alpha Τώρα»

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA