Μενού
  • Α-
  • Α+

Η πρώτη τηλεοπτική εβδομάδα του Νοεμβρίου ολοκληρώθηκε και τώρα όλα τα στελέχη των τηλεοπτικών σταθμών έχουν το βλέμμα στραμμένο στο δεύτερο μισό της σεζόν για διορθωτικές αλλαγές στις ήδη υπάρχουσες εκπομπές και σειρές, αλλά και την προσθήκη στο πρόγραμμα – λίγων είναι η αλήθεια – νέων προγραμμάτων. Στον ΣΚΑΪ είναι καθημερινές και πολύωρες οι συσκέψεις για να αντιμετωπιστούν οι αδυναμίες στις εκπομπές και να γίνουν αυτές περισσότερο ανταγωνιστικές. Προτεραιότητα αυτή τη στιγμή έχει το «Πρωινό μας» με τη Φαίη Σκορδά, η πορεία του οποίου κρίνεται από προβληματική έως ανησυχητική στους πίνακες τηλεθέασης. Όμως και η παρουσιάστρια φέρεται να έχει παράπονα, τα οποία κατευθύνονται κυρίως προς την Acun Medya, βασικό προμηθευτή προγράμματος του ΣΚΑΪ.

Διαβάστε ακόμη: Τα (γνωστά) σενάρια για το OPEN και το «All Star Μy Style Rocks» που εξετάζουν ΣΚΑΪ και Ατσούν

Η αρχή έγινε με τις λίστες των ονομάτων του «Αll Star Survivor» και παρά το γεγονός ότι στελέχη του καναλιού είχαν ενημερώσει την παρουσιάστρια πως η εταιρία παραγωγής δεν είναι ακόμη διατεθειμένη να κάνει «διαρροές» για το ποια ονόματα έχουν υπογράψει και ποια όχι, αποφασίστηκε να προβληθεί ρεπορτάζ με τα «κλεισμένα» ονόματα. Το αποτέλεσμα ήταν η λίστα που παρουσιάστηκε στο «Πρωινό μας» να μην είναι ακριβής καθώς συμπεριελάμβανε ονόματα που τελικά είναι εκτός. Επόμενο «επεισόδιο» αυτό με το «Τhe Voice» και την απόφαση της παραγωγής να «φυγαδεύσει» τους coaches μετά το γύρισμα χωρίς να κάνουν καμία δήλωση στην κάμερα του «Πρωινού μας». Το πρωί της Παρασκευής η Φαίη Σκορδά εξερράγη στον «αέρα» παρά την παραίνεση που είχε από την αρχισυντάκτρια της εκπομπής Ελεάννας Τρυφίδου να μη θίξει το θέμα. Καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν πως μετά το τέλος της εκπομπής υπήρξε αναστάτωση στο σταθμό καθώς η στάση της Φαίης Σκορδά καθόλου δεν βοηθά το «The Voice», το οποίο δέχεται και αυτό αφόρητη πίεση από τον ανταγωνισμό με αποτέλεσμα να μην σημειώνει τα ποσοστά τηλεθέασης των προηγούμενων σεζόν του. Επισημαίνεται και αυτό μεταφέρθηκε αρμοδίως στους υπεύθυνους πως βασικός σκοπός της πρωινής ψυχαγωγικής εκπομπής του σταθμού είναι να προμοτάρει τα προϊόντα του prime time και όχι να τα αγνοεί ή πολύ περισσότερο να τα «αδειάζει»

Η επόμενη μέρα για Σάκη Τανιμανίδη και ΑΝΤ1 

Στην τελική ευθεία μπαίνει η υλοποίηση του νέου επιχειρηματικού ριάλιτι του ΑΝΤ1 «Dragons’ Den» με παρουσιαστή το Σάκη Τανιμανίδη. Θα βγει στον «αέρα» στο δεύτερο μισό της σεζόν και οι διαγωνιζόμενοι θα καταθέτουν στους κριτές – επενδυτές καινοτόμες ιδέες και προϊόντα και εκείνοι στη συνέχεια θα αποφασίζουν εάν θα τις χρηματοδοτήσουν ή όχι. Υπήρχαν πολλές αμφιβολίες εντός ΑΝΤ1 εάν θα έπρεπε να προχωρήσει η παραγωγή του συγκεκριμένου προγράμματος. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο concept που εάν και σημειώνει μεγάλη επιτυχία σε χώρες του εξωτερικού, δεν είναι σίγουρο πως το ίδιο θα συμβεί και στη χώρα μας. Ενστάσεις υπήρξαν και για την επιλογή των Dragons’ καθώς αν και πρόκειται για κορυφαίους – ο καθένας στον τομέα του – Έλληνες επιχειρηματίες δεν έχουν ευρεία αναγνωρισιμότητα στο κοινό. Ο πλέον αναγνωρίσιμος είναι ο Εφοπλιστής Χάρης Βαφειάς ενώ λόγω της εμφάνισής του στη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες και ο Πολ Ευμορφίδης, ιδρυτής γνωστής εταιρίας επίπλων. Την ομάδα συμπληρώνουν η ιδιοκτήτρια γνωστής εταιρίας συμπληρωμάτων διατροφής Λιλή Περγαντά, η ιδιοκτήτρια εταιρίας καλλυντικών, Μαρία Χατζηστεφανή καθώς όπως έγινε χθες γνωστό με δελτίο τύπου από τον ΑΝΤ1 και ο tech Έλληνας Επενδυτής Λέων Γιοχάη. Μετά την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου προγράμματος η συνεργασία Σάκη Τανιμανίδη – ΑΝΤ1 ολοκληρώνεται χωρίς ακόμη να έχει αποφασιστεί εάν θα συνεχιστεί. Κρίσιμος φυσικά παράγοντας θα είναι η πορεία του συγκεκριμένου προγράμματος στους πίνακες τηλεθέασης. Πάντως. οι δύο πλευρές έχουν κάνει μια πρώτη συζήτηση για το μέλλον και συγκεκριμένα για ταξιδιωτική εκπομπή χωρίς να υπάρχει αυτή τη στιγμή κάτι πιο συγκεκριμένο. 

Σενάρια μετακίνησης της Ελένης Τσολάκη την επόμενη σεζόν 

Ελάχιστα τα προγράμματα του Open που πηγαίνουν καλά (για τα δεδομένα του καναλιού) τη φετινή σεζόν και ένα από αυτά είναι και η πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή του Σαββατοκύριακου, το «Open Weekend» με την Ελένη Τσολάκη. Το μαγκαζίνο έχει σταθερά υψηλότερα νούμερα από το μέσο όρο του καναλιού, παράγει πρωτογενείς πληροφορίες και ειδήσεις, ενώ η ομάδα μπροστά και πίσω από τις κάμερες δείχνει πως έχει «δέσει». Μάλιστα, απέναντι από το «Χαμογέλα και πάλι!» του Mega (Σίσσυ Χρηστίδου) και «Σαββατοκύριακο με το Μάνεση» στον Alpha υπάρχουν και τέταρτα που η εκπομπή του Open σημειώνει διψήφια ποσοστά. Αν και το τοπίο στο Open για την επόμενη σεζόν παραμένει ιδιαιτέρως θολό, σύμφωνα με πληροφορίες του Reader, υπάρχει η σκέψη η Ελένη Τσολάκη και η ομάδα της να μετακομίσουν από Σαββατοκύριακο καθημερινές. Σε κάθε περίπτωση θα υπάρξουν εξελίξεις και μάλιστα, πολυεπίπεδες στο κανάλι της Παιανίας το επόμενο καλοκαίρι. 

Σε ρόλο γιατρού στον Alpha ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης 

Απόλυτα ικανοποιημένοι είναι στον Alpha με τα αποτελέσματα των προϊόντων μυθοπλασίας του σταθμού («Σασμός», «Αυτή η νύχτα μένει», «ο Παράδεισος των κυριών», «Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα») και η μοναδική προσθήκη που συζητείται αυτή τη στιγμή για το δεύτερο μισό της σεζόν είναι μόνο μιας σειράς. Πρόκειται τον «Γιατρό» (προσωρινός τίτλος) με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη στον ομώνυμο ρόλο. Η σειρά ανήκει στην κατηγορία περιπέτεια – θρίλερ και βασίζεται στην Ιταλική σειρά «Nelle tue Mani». («Στα χέρια σου»). Η ιστορία ξεκινά με τον πυροβολισμό ενός κορυφαίο χειρούργου εντός του νοσοκομείου στο οποίο εργάζεται. Δράστης είναι ο πατέρας ενός νεαρού ασθενή του οποίου ο γιατρός δεν καταφέρνει να σώσει τη ζωή μετά από ένα δύσκολο χειρουργείο. Ο γιατρός θα πέσει σε κώμα και όταν θα συνέλθει έχει πάθει αμνησία έχοντας ξεχάσει όλα τα γεγονότα της τελευταίας δεκαετίας της ζωής του. Συμπρωταγωνίστρια του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη θα είναι η Δήμητρα Σιγάλα, ενώ τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα.  

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA