Μενού
  • Α-
  • Α+

Τηλεοπτικό γεγονός της εβδομάδας που τελείωσε αναμφίβολα ήταν η τηλεοπτική συνάντηση της Ελένης Μενεγάκη και της Ρούλας Κορομηλά, η οποία προετοιμάστηκε αρκετά σωστά και έβγαλε αρκετούς «τίτλους» στην αναπαραγωγή της στα sites όπως το παρασκήνιο της αποχώρησης της Ρούλας από τον ΑΝΤ1, τη διάλυση του «αστικού μύθου» για την αέναη αντιπαλότητα μεταξύ των δύο παρουσιαστριών, αλλά εν τέλει και την ανοιχτή πρόσκληση της Ρούλας Κορομηλά στην Ελένη Μενεγάκη για την από κοινού παρουσίαση της μιας εκ των δύο εορταστικών εκπομπών του «Σπίτι με τo Mega». Σύμφωνα με πληροφορίες του Reader πριν την έναρξη της εκπομπής της Παρασκευής υπήρξε ολιγόλεπτη συνάντηση των δύο παρουσιαστριών of camera σε εγκάρδιο κλίμα.

Διαβάστε ακόμη: ΑΝΤ1: Τι συνέβη με το ΑΝΤ1+, το παρασκήνιο της απόφασης για το Μουντιάλ και γιατί «κόλλησε» η λύση του Μακεδονία TV

Όσον αφορά στο αποτύπωμα της τηλεθέασης αποδεικνύεται περίτρανα πως το «παιχνίδι» στα μίντια έχει αλλάξει άρδην σχεδόν τρεις δεκαετίες μετά την προηγούμενη συνάντηση των δύο παρουσιαστριών. Η εκπομπή «Ελένη» της Παρασκευής 25 Νοεμβρίου σημείωσε 15,7% στο δυναμικό κοινό 18 – 54 και 13,9% στο γενικό σύνολο (ακαθάριστα μερίδια τηλεθέασης). Το υψηλότερο ποσοστό σε τέταρτο που κατέγραψε η εκπομπή στο δυναμικό κοινό ήταν το 18,8%. Προφανώς και κάποιοι θα περίμεναν υψηλότερα νούμερα από αυτή την τηλεοπτική συνάντηση κορυφής ωστόσο η δυνατότητα παρακολούθησης της εκπομπής σε δεύτερο χρόνο (web, replay tv) και η αναπαραγωγή των σημαντικότερων στιγμών της συνάντησης αυτής από το διαδίκτυο αποδεικνύουν πως η δύναμη της τηλεόρασης υποχωρεί με την πάροδο των χρόνων. Η μικρή οθόνη παραμένει, όμως, το κυρίαρχο μέσο ενημέρωσης και ψυχαγωγίας του τηλεοπτικού κοινού. Επιτυχία η συνάντηση και για έναν ακόμη λόγο: Η Ελένη Μενεγάκη κατάφερε να αλλάξει την «ατζέντα» των ειδήσεων που αφορούν στην εκπομπή της τις τελευταίες εβδομάδες και βασιζόταν σε υποθέσεις για την σχέση της οικοδέσποινας με μέλη του πάνελ της εκπομπής, κάτι που πέρασε στη συνέχεια και σε σχολιασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το τηλεοπτικό μέλλον του Νίκου Μουτσινά

Συνεχίζεται η συζήτηση για το τηλεοπτικό μέλλον του Νίκου Μουτσινά μετά την ολοκλήρωση του συμβολαίου του με τον ΣΚΑΪ με τον ίδιο να έχει πάρει τη σκυτάλη και να αυτοσχολιάζεται ανατροφοδοτώντας έτσι τη σχετική συζήτηση. Μέσα από το «Καλό Μεσημεράκι», ο Νίκος Μουτσινάς με αφορμή έναν διάλογο που είχε με τη Βάνια βρήκε την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα αυτό. «Έχω το δικαίωμα να πω φεύγω; Μη με ταράζετε, πιστεύω ότι έχω το δικαίωμα. Δεν το έχω; Τέλη Ιουνίου όμως… θα το έχω», είπε. Ως γνωστόν το συμβόλαιο του παρουσιαστή με το κανάλι του ΣΚΑΪ ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και αυτή τη στιγμή μάλλον η ατμόσφαιρα μεταξύ των δύο πλευρών είναι ηλεκτρισμένη. Το «Καλό Μεσημέρι» σημειώνει τα χαμηλότερα ποσοστά τηλεθέασης σε σχέση με όλες τις προηγούμενές του σεζόν ενώ την ίδια στιγμή και ο Νίκος Μουτσινάς έχει εκφράσει την επιθυμία του να μη συνεχιστεί η εκπομπή. Την ίδια στιγμή ρεπορτάζ θέλει τον παρουσιαστή να έχει ήδη δεχθεί πρόταση από τον ΣΚΑΪ για παρουσίαση τηλεπαιχνιδιού, ενώ φέρεται να έχει δεχθεί πρόταση και από την Barking Well Media του Νίκου Κοκλώνη για να ενταχθεί στο δυναμικό της εταιρίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Reader, επίσημη συζήτηση μεταξύ ΣΚΑΪ και Νίκου Μουτσινά ακόμη δεν έχει γίνει και ούτε έχει προγραμματιστεί για το άμεσο μέλλον κάποιο ραντεβού. Ωστόσο, επιθυμία του παρουσιαστή φέρεται να είναι μια πρώτη συζήτηση μετά τις γιορτές ώστε να έχει ο ίδιος μια πρώτη εικόνα και σε περίπτωση διαφαινόμενου διαζυγίου να έχει στη συνέχεια επαρκή χρόνο να διαπραγματευτεί με άλλους σταθμούς το τηλεοπτικό του μέλλον.

Επιστρέφει στη μυθοπλασία η Λένα Δροσάκη

Πρόσωπο των ημερών και η καταγγέλλουσα ηθοποιός στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, Λένα Δροσάκη, η οποία αποκάλυψε κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της ότι αντιμετώπισε στο πρόσφατο παρελθόν σοβαρό πρόβλημα υγείας. Η ηθοποιός τώρα επιστρέφει στη μικρή οθόνη καθώς εντάσσεται στο καστ της καθημερινής σειράς του Star «Τρία Μίλια» που προβάλλεται καθημερινά στην απογευματινή ζώνη του σταθμού. Θα υποδυθεί μια γυναίκα γύρω στα 40, τη Σύλβια, η οποία είναι γλύπτρια και προσπαθεί να αναδειχτεί στον καλλιτεχνικό χώρο. Στην πραγματικότητα, όμως, είναι πλαστογράφος, που δραστηριοποιείται με το ψευδώνυμο Φειδίας!

Open: Διορία στην Μάριον Μιχελιδάκη

Δεν παρέμεινε τελικά κανείς από τη συντακτική ομάδα του «Εμείς» στο Open μετά την ανακοίνωση της διακοπής της καθημερινής εκπομπής της Ίνας Ταράντου. Περισσότερα από δέκα άτομα αποχώρησαν από τον τηλεοπτικό σταθμό της Παιανίας ακόμη και εκείνοι που είχαν συμβάσεις αορίστου χρόνου. Η Ίνα Ταράντου παραμένει στο σταθμό μέχρι τον Ιούνιο οπότε λήγει το συμβόλαιό της και προσεχώς θα αποφασιστεί πού και με ποιο τρόπο θα αξιοποιηθεί. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του Reader, κρίσιμη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε και για το μέλλον της εκπομπής της Μάριον Μιχελιδάκη. Το δυσμενές σενάριο που ήθελε και αυτή την εκπομπή να ολοκληρώνεται προς το παρόν αποφεύχθηκε, ωστόσο, έχει δοθεί διορία στην ομάδα της εκπομπής να ανεβάσουν τα ποσοστά τηλεθέασης μέχρι τις γιορτές, αλλιώς όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Και η Μάριον Μιχελιδάκη έχει συμβόλαιο με το Open με μεγαλύτερη μάλιστα διάρκεια από αυτό της Ίνας Ταράντου καθώς ολοκληρώνεται στο τέλος του 2023. Αρχές Δεκεμβρίου πάντως θα υπάρχει σαφώς μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για τις κινήσεις του Open από τη νέα χρονιά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA