Μενού
poreia-teit
Πορεία για τον Αντριου Τέιτ | @Amged
  • Α-
  • Α+

Δεκάδες νέοι συγκεντρώθηκαν τη Δευτέρα στο Σύνταγμα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την... προφυλάκιση του μισογύνη influencer Αντριου Τέιτ που έχει συλληφθεί στη Ρουμανία και κατηγορείται για trafficking και βιασμό. Οι νεαροί συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος και κατέβηκαν την Ερμού φωνάζοντας «Free Top G» (ελευθερώστε τον Top G), που είναι το παρατσούκλι του Τέιτ!

Είχε προηγηθεί κάλεσμα από περσόνα του TikTok για συγκέντρωση υπέρ του Αντριου Τέιτ. Σε βίντεο που ανέβασε στην πλατφόρμα, δείχνει τον κόσμο που είχε μαζευτεί στο Σύνταγμα. Ο ίδιος, που έχει το προφίλ «Ακαδημία Προέδρου» στο TikTok, υποστηρίζει πως είναι πολύ καλός φίλος του Αντριου Τέιτ.

Σε αναρτήσεις που έκανε μετά τη συγκέντρωση, υποστηρίζει ότι μαζεύτηκαν πάνω από 500 άτομα ενώ στα σχόλια αρκετοί γράφουν ότι η πορεία ήταν για τρολάρισμα.

@academia_proedrou

Ήταν κανείς από εδώ;

♬ Tourner Dans Le Vide - Indila
@academia_proedrou

Instagram: president.greek κάντε με φολο γιατί πέφτουμε

♬ Gladiator - The Battle - Theme - Geek Music

 Αντριου Τέιτ: Ο μισογύνης που κατηγορείται για trafficking 

Κατά τη διάρκεια έρευνας για trafficking από τις ρουμανικές αρχές ο influencer συνελήφθη από τις ρουμανικές αρχές οι οποίες έχουν κατασχέσει περιουσιακά του στοιχεία αξίας 3,95 εκατομμυρίων δολαρίων, μεταξύ των οποίων είναι οχήματα, ρολόγια και μετρητά. Ο Αντριου Τέιτ, ο αδελφός του και δύο Ρουμάνες συνελήφθησαν στις 29 Δεκεμβρίου με κατηγορίες περί σύστασης εγκληματικής οργάνωσης για σεξουαλική εκμετάλλευση έξι γυναικών. Όλοι τους έχουν αρνηθεί τις κατηγορίες. Οι κρατούμενοι αμφισβήτησαν το ένταλμα σύλληψής τους διάρκειας 30 ημερών, αλλά το εφετείο του Βουκουρεστίου απέρριψε το αίτημα την περασμένη εβδομάδα, δίνοντας εντολή να παραμείνουν υπό αστυνομική κράτηση.

Ο Αντριου Τέιτ, πρώην διαγωνιζόμενος στο ριάλιτι Big Brother της Βρετανίας, έγινε γνωστός με μισογυνικά σχόλια και λόγους μίσους. Έχει πει πως οι γυναίκες που βιάζονται είναι εν μέρει υπεύθυνες για το βιασμό τους και πως ανήκουν σε άνδρες. Πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Twitter, απέκλεισαν τον Τέιτ, όμως ο λογαριασμός του στο Twitter επανενεργοποιήθηκε το Νοέμβριο, αφού η πλατφόρμα εξαγοράστηκε από τον Ελον Μασκ.