Μενού
lukos-kolumpi
Λύκος | Pixabay/YouTube
  • Α-
  • Α+

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο ψαράδων που απαθανάτισαν λύκο να κολυμπάει με ταχύτητα στα νερά του Παγασητικού. Οι ψαράδες που βρίσκονταν στο Τρικέρι Μαγνησίας αντίκρισαν έκπληκτοι τον λύκο και δημοσίευσαν το βίντεο στο TouTube με αποτέλεσμα να γίνει viral

Ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Αρκτούρου, Πάνος Στεφάνου, μίλησε στο Ράδιο Ενα με αφορμή το περιστατικό, και τόνισε ότι «ο λύκος είναι ένας δεινός κολυμβητής». Οπως επισήμανε, «στο βίντεο δεν φαίνεται καθαρά, αλλά είναι πολύ πιθανό το ζώο που βιντεοσκοπήθηκε να είναι πραγματικά ένας λύκος που κολυμπά».

Ο κ. Στεφάνου εξήγησε ότι η επικράτεια του λύκου είναι στην ηπειρωτική χώρα, όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση ο λύκος πιθανώς να ήθελε να μεταφερθεί σε άλλη περιοχή, καθώς «το ζώο έχει μπει στο νερό και φαίνεται ότι θέλει κάπου να πάει, να φύγει από το μέρος που ήταν και να πάει κάπου αλλού, διασχίζοντας τη θάλασσα». 

Σε ότι αφορά στον αριθμό των λύκων στην χώρα, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Αρκτούρου ανέφερε ότι δεν υπάρχει επίσημη καταμέτρηση ή μία έρευνα που να δείχνει δεδομένα τα τελευταία χρόνια για τον αριθμό των λύκων στη χώρα, όμως εκτιμά ότι υπάρχει μία αύξηση του πληθυσμού τους.

Υπενθύμισε πως ο λύκος, όπως και η αρκούδα είναι προστατευόμενο είδος, είναι ένα άγριο ζώο, όμως δεν είναι επιθετικό προς τον άνθρωπο. «Τόσο για τον λύκο, όσο και την αρκούδα δεν έχουμε περιστατικά επιθέσεων σε άνθρωπο. Άλλωστε δεν τρέφεται ο λύκος με τον άνθρωπο, συνήθως θα προσπαθήσει και ο ίδιος ο λύκος να αποχωρήσει εγκαίρως», είπε χαρακτηριστικά κ. Στεφάνου.