Μενού
india - agelada
Αγελάδα στην Ινδία | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Είναι σε όλους γνωστό ότι οι αγελάδες αποτελούν το ιερό ζώο στην Ινδία και συνεπώς στον Ινδουισμό. Η αγάπη τους για το τετράποδο θηλαστικό είναι τόσο μεγάλη, μάλιστα, που η χώρα της νότιας Ασίας αποφάσισε να «σπάσει» το δυτικό πρότυπο ως προς τον εορτασμό του Αγίου Βαλεντίνου και ζήτησε από τους πολίτες της να γιορτάσει την «Ημέρα των Ερωτευμένων» αγκαλιάζοντας μία... αγελάδα. Όχι μόνο αυτό, αλλά η κυβέρνηση της χώρας, σύμφωνα με πληροφορίες του Guardian, σκέφτεται να μετονομάσει τη 14η Φεβρουαρίου σε «Ημέρα Αγκαλιάς της Αγελάδας».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση για τη μετονομασία της γιορτής, η κυβέρνηση αναφέρει ότι οι πολίτες της χώρας, αγκαλιάζοντας μία αγελάδα, θα αυξήσουν τόσο το «συναισθηματικό τους πλούτο», όσο και την ευτυχία στην προσωπική τους ζωή. Ωστόσο, παρά την ερμηνεία που δίνει η κυβέρνηση του Μόντι στη μετονομασία του Αγίου Βαλεντίνου, απώτερος σκοπός είναι με την «Ημέρα Αγκαλιάς της Αγελάδας» να αντισταθμιστούν οι παραδόσεις του δυτικού πολιτισμού, οι οποίες, σύμφωνα με την κυβέρνηση, λειτουργούν ως «βαρίδιο» στις παλιές παραδόσεις της Ινδίας.

Μάλιστα, ο εορτασμός του «Αγίου Βαλεντίνου» έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις, καθώς θεωρείται ότι προωθεί «διεφθαρμένες αξίες». Δεν έχουν λείψει και επιθέσεις από ομάδες που αντιτίθενται στον Άγιο Βαλεντίνο, οι οποίες συνήθως είναι ομάδες που ασχολούνται με την ηθική αστυνόμευση των γυναικών. Ειδικότερα, έχουν επιτεθεί σε καταστήματα που πωλούν κάρτες και διακοσμητικά του Αγίου Βαλεντίνου και έχουν βάλει στο στόχαστρο ζευγάρια, που έχουν δει να κρατιούνται χέρι-χέρι. Μεγάλο μέρος της ρητορικής κατά του Αγίου Βαλεντίνου έχει στραφεί κατά των γυναικών, υποστηρίζοντας ότι η γιορτή ενθαρρύνει τη γυναικεία ασυδοσία και τη χυδαία συμπεριφορά.

 

Παράλληλος σκοπός της «Ημέρας της Αγκαλιάς της Αγελάδας» είναι και η προσπάθεια του πρωθυπουργού της χώρας, Ναρέντρα Μόντι, να καταστήσει τον σεβασμό της αγελάδας ως εθνική πολιτική. Τα περισσότερα κρατίδια της Ινδίας απαγορεύουν τη σφαγή των αγελάδων, ενώ η πώληση και η κατανάλωση βοδινού κρέατος απαγορεύεται σε πολλά μέρη της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας, του Δελχί.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.