Μενού
texniti noimosyni
Τεχνητή νοημοσύνη | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Η Βρετανία φαίνεται πως δείχνει τον... δρόμο ως προς τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, καθώς πολλαπλά είναι τα παραδείγματα που έρχονται από το Νησί και δείχνουν πώς θα αξιοποιηθεί αυτή η νέα τεχνολογία στο άμεσο μέλλον. Ανάλογο παράδειγμα αποτελεί και η πρωτοβουλία του Τζάκσον Φολ, ο οποίος προσπάθησε να τεστάρει το «ChatGPT-4», ένα μποτάκι της τεχνητής νοημοσύνης δίνοντάς του 82 λίρες, προκειμένου να του ανοίξει μία διαδικτυακή επιχείρηση. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά και άμεσα, καθώς η τεχνολογία κατάφερε να του χτίσει μέσα σε μία μέρα μία διαδικτυακή επιχείρηση, η αξία της οποίας άγγιξε τις... 21.000 λίρες.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πιο συγκεκριμένα στο Twitter, έγραψε ότι έδωσε στο μποτάκι ένα μπάτζετ που άγγιξε τα 100 δολάρια και το διέταξε να του «βγάλει» όσο πιο πολλά χρήματα γίνεται. Μάλιστα, στη σχετική εντολή που του έδωσε την Τετάρτη (15/3) του ζήτησε να βγάλει όσο πιο πολλά χρήματα γίνεται χωρίς να κάνει κάτι παράνομο. Η Τεχνητή Νοημοσύνη «υπάκουσε» και έφτιαξε το Green Gadget Guru, έναν ιστότοπο μάρκετινγκ, που παράγει περιεχόμενο γύρω από την οικολογική και βιώσιμη διαβίωση.

Παράλληλα, σχημάτισε και έδωσε στον Τζάκσον ένα επιχειρηματικό σχέδιο, προτείνοντας του την ιδέα να αγοράσει έναν ιστότοπο, βάζοντας ένα «πιασάρικο» όνομα και να τον προωθήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πέρα από αυτές τις ανακοινώσεις, του δημιούργησε και λογότυπο.

Ο Τζάκσον έγραψε στο Twitter: «Σχετικά με την ιστοσελίδα, είπα στο GPT να πάρει αποφάσεις για τα πάντα, από το περιεχόμενο μέχρι τη διάταξη. Μερικές ενδιαφέρουσες αποφάσεις που πήρε: Το λογότυπο, για το οποίο πρότεινε ότι πρέπει να τοποθετηθεί στην επάνω αριστερή γωνία, την κατασκευή ενότητας κατηγοριών, που πρέπει να είναι ένα πλέγμα καρτών 5 στηλών, σε πλήρες πλάτος BG». Στη συνέχεια, το ρομπότ έκανε την πρώτη ανάρτηση του ιστοτόπου, μετά και την έναρξη λειτουργίας του, και πρότεινε να δαπανηθούν 40 δολάρια για την ανάρτηση διαφημίσεων στο Facebook και το Instagram.

Ο Τζάκσον αποκάλυψε ότι είχε αποκομίσει, μέχρι εκείνη τη μέρα, κέρδος 52 λίρες και ένας επενδυτής είχε βάλει 82 λίρες.Μετά από μία ημέρα, ο Τζάκσον αποκάλυψε ότι η εταιρεία είχε αποτιμηθεί στο ιλιγγιώδες ποσό των 25.000 δολαρίων (20.500 λίρες).