Μενού
hartaetos
Χαρταετός | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ο μικρός Ραφαήλ από τη Ρόδο πέταξε τον χαρταετό του την Καθαρά Δευτέρα αλλά είχε την ατυχία να τον χάσει καθώς πέταξε ψηλά στον ουρανό και εξαφανίστηκε. Ο πιτσιρικάς όμως δεν πτοήθηκε και απευθύνθηκε, μέσω επιστολής, στον... δήμαρχο Χάλκης, από τον οποίο και ζητά να του τον στείλει πίσω αν τον βρει!

Το γράμμα έπεσε αρχικά στα χέρια του διευθυντή του Γυμνασίου ΛΤ Χάλκης Νίκου Τσατταλιού τις προηγούμενες ημέρες, καθώς είχε μεταβεί στη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, και βρήκε στη θυρίδα αλληλογραφίας του σχολείου έναν φάκελο με την ένδειξη «Για τον Δήμαρχο Χάλκης»… φανερά γραμμένο από παιδικό χεράκι.

Το κείμενο έγραφε τα εξής:

«Αγαπητέ Δήμαρχε,
Την Καθαρά Δευτέρα είχα πετάξει χαρταετό και τον έστειλα….κατά λάθος στην Χάλκη.
Αν τον δείτε, στείλτε τον στον Χρήστο Τριπολίτη.
Υπογραφή(!) Ραφαήλ Τριπολίτης».

gramma

 

Ο υπογράφων είναι ο 6χρονος Ραφαήλ που κατάγεται από την Χάλκη, με τον πατέρα του Χρήστο να ζεις και να εργάζεται στη Ρόδο. Την Καθαρά Δευτέρα είχε πετάξει τον χαρταετό του από την Κάμειρο Σκάλα, μέχρι που τον έχασε και έκτοτε τον αναζητεί.

Τελικά το γράμμα κατέληξε στον παραλήπτη, τον δήμαρχο κ. Ευάγγελο Φραγκάκη, ο οποίος συμμεριζόμενος την ανησυχία του μικρού αγοριού έστειλε με τη σειρά του ένα γράμμα:

«Αγαπητέ μου Ραφαήλ,
Το μήνυμα σου με γέμισε χαρά και αισιοδοξία!
Είμαι βέβαιος πως ο όμορφος χαρταετός σου ήταν πάνω από την Χάλκη μας και αφού την κοίταξε για αρκετή ώρα, συνέχισε το ταξίδι του για αλλά μακρινά μέρη στην Ελλάδα μας.
Είναι σίγουρα ο πιο ταξιδιάρης αλλά και πεισματάρης χαρταετός που έχω δει στην ζωή μου.
Συνήθως οι αετοί τσακίζονται από τον άνεμο και καταλήγουν μπερδεμένοι σε κάποιο δέντρο.
Ο δικός σου όμως αποφάσισε να κάνει ένα τεράστιο ταξίδι.
Να εξερευνήσει από άκρη σε άκρη την Ελλάδα μας και τα μοναδικά νησιά της.
Εάν ξανά περάσει από την Χάλκη, στον γυρισμό της διαδρομής του, σου υποδέχομαι πως θα τον κατεβάσω από τον ουρανό και θα στον παραδώσω.
Συνέχισε να ονειρεύεσαι και να μην βάζεις σύνορα στις σκέψεις και στο μυαλό σου.
Υ.Σ.: Να ξέρεις Ραφαήλ μου ότι οι Χαλκή-τικοι Αετοί σαν και εσένα πετάνε πολύ ψηλά στην ζωή τους!

 

Με ιδιαίτερη αγάπη
Ο φίλος σου

Δήμαρχος Χάλκης
Φραγκάκης Ευάγγελος».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA