Μενού
Aeroplano
Αεροπλάνο | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Οπως φαίνεται ο σεβασμός δεν θα πρέπει να θεωρείται και... τόσο αυτονόητος ειδικά σε ό,τι αφορά στους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα κίνησης. Δε θα πρέπει να θεωρείται και τόσο αυτονόητος σε μία μεγάλη πτήση με αεροπλάνο που γίνεται από την Ευρώπη στις ΗΠΑ. Αρκετά είναι τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί σε ανάλογες πτήσεις, όμως η συγκεκριμένη περίπτωση ξεπερνάει κάθε όριο λογικής και χλεύης απέναντι στους συνανθρώπους μας. Συγκεκριμένα, αφορά μία γυναίκα που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα και κάποιους άλλους επιβάτες.

Οπως αναφέρει η «Mirror», η γυναίκα που αντιμετωπίζει τα κινητικά προβλήματα είχε κάνει προκράτηση στη θέση της, καθώς ήξερε ότι μπροστά της είχε μία μεγάλη πτήση, από την Ευρώπη στις ΗΠΑ, η οποία θα έφτανε -συνολικά- τις 9 ώρες. Οπως εξήγησε η ίδια, έκλεισε το εισιτήριό της στο διάδρομο απέναντι στον τοίχο προκειμένου να έχει λίγο περισσότερο χώρο για τα πόδια της και να έχει μία καλύτερη άνεση όταν θα θέλει να σηκώνεται, για να πάει π.χ. στην τουαλέτα και να κάθεται εκ νέου στη θέση της. Για την κατάστασή της μίλησε και στη δημοφιλή πλατφόρμα του Reddit.

Το πρόβλημα και το περιστατικό

Εκεί εξήγησε συγκεκριμένα: «Εχω μια αναπηρία που προκαλεί κύστεις και διαβρώνει τα νεύρα της σπονδυλικής μου στήλης και για χρόνια πριν το καταλάβουμε και, παρά τη χειρουργική επέμβαση, ζω με σοβαρό χρόνιο πόνο που προκύπτει από την εκτεταμένη νευρική βλάβη», ανέφερε, προσθέτοντας: «Αυτός ο πόνος επιδεινώνεται σημαντικά όταν κάθομαι σε όρθια θέση, αλλά ήξερα ότι θα μπορούσα να διαχειριστώ την πτήση με τη φαρμακευτική μου αγωγή, τον χώρο για τα πόδια για να καμπουριάζω και τη δυνατότητα να σηκώνομαι και να κινούμαι όποτε χρειαζόταν για να απαλύνω τον πόνο, χωρίς να χρειάζεται να ταλαιπωρώ επανειλημμένα όλους όσοι είχαν κλείσει εισιτήρια δίπλα μου, αναγκάζοντάς τους να σηκωθούν για να μπορέσω να περάσω».

Κάτι τόσο αυτονόητο, βασισμένο στην ιατρική λογική, όμως δεν έγινε ποτέ σεβαστό. Η 22χρονη κοπέλα, αφού έκατσε, είδε ότι δίπλα της θα βρισκόταν μία μητέρα μαζί με το παιδί της, οι οποίοι και θα καθόντουσαν στη μέση και στο παράθυρο αντίστοιχα. «Ο μπαμπάς καθόταν δίπλα στο παράθυρο και βρισκόταν αρκετές σειρές πιο πίσω από εμάς», είπε, συμπληρώνοντας: «Οπως το περίμενα, μόλις εγκαταστάθηκαν, η μητέρα γύρισε προς το μέρος μου και μού ζήτησε να αλλάξω θέση με τον σύζυγό της, ώστε να είναι εκεί για να βοηθήσει με το μωρό».

«Άκαρδη και τέρας»

Εκείνη τη στιγμή η ίδια της είπε ευγενικά πως δεν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο, καθώς θα ήθελε να διατηρήσει τη θέση της. Οπως είπε, η μητέρα του παιδιού δε δέχθηκε τα όσα της είπε και συνέχιζε να την πιέζει για να αλλάξει τη θέση της. Η κόντρα συνέχισε για μερικά λεπτά, μέχρι και που η 22χρονη εξήγησε στη μητέρα το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, το οποίο και πάλι δε δέχθηκε η γυναίκα υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για δικαιολογίες. «Είπε "Τι μ@@@" επειδή η κατάστασή μου δε φαίνεται, γεγονός που με επηρέασε ιδιαίτερα», τόνισε.

Εκείνη τη στιγμή κάλεσε την αεροσυνοδό για να κατευνάσει τα πνεύματα, καθώς η μητέρα αποκαλούσε άκαρδη και τέρας τη 22χρονη. Οταν έφτασε η αεροσυνοδός, το περιστατικό λύθηκε και οι θέσεις έμειναν, όπως έπρεπε, ως είχαν. Οπως αναφέρει, επίσης, κατά τη διάρκεια της πτήσης ένιωσε και την αλληλεγγύη από τους υπόλοιπους συνεπιβάτες της, οι οποίοι και άρχισαν να επιπλήττουν την «άκαρδη», όπως αποδείχθηκε η ίδια, επιβάτη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA