Μενού
nobutaka saga
Nobutaka Saga | Facebook - Nobutaka Saga
  • Α-
  • Α+

Στην ορειβασία ένας άγραφος κανόνας όχι μόνος άνεσης, αλλά και προστασίας, είναι όσοι συμμετέχουν στην πεζοπορία να φορούν «άνετα ρούχα», όπως κοντομάνικες μπλούζες, σορτς και ορειβατικά παπούτσια. Οι κανόνες που επαναλαμβάνονται μέρες πριν από τους εκπαιδευτές φαίνεται πως δεν ισχύουν για έναν άνδρα από την Ιαπωνία, τον Νομπουτάκα Σάντα, ο οποίος επιλέγει έναν πιο... επίσημο τρόπο ενδυμασίας κατά τη διάρκεια της ορειβασίας και πιο συγκεκριμένα τα κουστούμια. Οπως ο ίδιος εξηγεί και έγινε viral για τις στυλιστικές του επιλογές στόχος του είναι ότι «μπορείς να κάνεις το συγκεκριμένο άθλημα ανεξαρτήτως ρούχων».

Τα «μάτια» του κόσμου και συνεπώς και των μέσων μαζικής ενημέρωσης, όπως της βρετανικής Mirror, έπεσαν πάνω του όταν ο 49χρονος ανέβηκε στην υψηλότερη κορυφή της Μαλαισίας της περασμένη Τετάρτη (22/3). Το κατόρθωμά του, μάλιστα, το κοινοποίησε και στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. Ο Σάντα ανέβηκε, συγκεκριμένα, στην κορυφή του βουνού Kinabalu φορώντας μάλιστα ένα κουστούμι που σχεδίασε ο ίδιος. Δεν έλειψε και η διαφήμιση που έκανε στο ρούχο, που κατασκεύασε, στα 4.095 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

https://www.facebook.com/ordersuit/posts/pfbid0ckhJk4cF7usHBW9aRRf5ay7hsHb1rmwzUxFs1S8yYiJf9AKbkQHFH9JAgcuCSYkLl

Οπως είναι λογικό, ο κόσμος σοκαρίστηκε όταν είδε τον Σάντα να ανεβαίνει το βουνό με τη συγκεκριμένη ενδυμασία, με τα βίντεο που κυκλοφόρησαν να κάνουν γρήγορα τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Σε ένα απόσπασμα που μοιράστηκε στο TikTok, ο Σάντα είναι στην κυριολεξία σαν τη «μύγα στο γάλα», καθώς ανεβαίνει τη διαδρομή περιτριγυρισμένος από άλλους πεζοπόρους, οι οποίοι επέλεξαν σορτς, αθλητικά παπούτσια και μπαστούνια πεζοπορίας.

Ομοίως, σε μια σειρά φωτογραφιών που τραβήχτηκαν στην κορυφή του βουνού, ο κομψός σχεδιαστής ρούχων μοιάζει σαν να έπρεπε να βρίσκεται στα μέσα της μετακίνησής του και όχι στο τέλος μιας ανάλογης ανάβασης. Μοιραζόμενος την επιτυχία του στο Facebook, δήλωσε: «Είμαι ο μόνος άνθρωπος που έχει καταφέρει να ανέβει στην κορυφή: Ανεβήκαμε μια υψομετρική διαφορά 2.300 μέτρων μέσα σε τροπική υγρασία και βροχή, αλλά τα κατά παραγγελία κοστούμια του SADA μας κράτησαν στο επίπεδο που χρειαζόταν».

Αξιο αναφοράς είναι ότι δεν είναι ούτε η πρώτη φορά που ο ιδρυτής της μάρκας φτάνει σε ακραίες καταστάσεις για να προωθήσει τα προϊόντα του. Ο αφοσιωμένος ράφτης έχει επίσης πάει στο παρελθόν για σκι, ψάρεμα και καταδύσεις φορώντας τις δημιουργίες της μάρκας του, όπως αποτυπώνεται στο κανάλι του στο YouTube όπου και καταγράφει τις περιπέτειές του.