Μενού
mpara stin patra
Μπάρα σε εκκλησία στην Πάτρα | Pelop.gr
  • Α-
  • Α+

«Λογικό να υπάρχει ένα ελάχιστο αντίτιμο για τη χρήση της τουαλέτας από το κοινό, αφού ο ναός διαθέτει καθαρίστρια για να «αστράφτει», ενώ η είναι ανοιχτή συνεχώς», δήλωσε μεταξύ άλλων ο ψάλτης, Σπύρος Σκιαδαρέσης, για την περιστρεφόμενη μπάρα, όπως αυτή που παρατηρείται στο Μετρό, η οποία ενεργοποιείται μόνο αν κάποιος ρίξει 50 λεπτά προκειμένου να χρησιμοποιήσει τις τουαλέτες Ναού Αγίου Ανδρέου, στην Πάτρα. Αρκετά ήταν τα σχόλια που έγιναν σχετικά με την απόφαση της εκκλησίας, η οποία και θυμίζει... κατάστημα εστίασης.

Αξιο αναφοράς είναι ότι, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα pelop.gr, ο χώρος που τοποθετήθηκε η «περιστρεφόμενη μπάρα» βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Πνευματικό Κέντρο και την Έκθεση Προϊόντων, στον χώρο δηλαδή, που εκτός των άλλων, μετατρέπεται και σε «καφέ» για μνημόσυνα. Το γεγονός σχολιάστηκε αρνητικά, από κάποιους, άλλοι όμως δήλωναν πως… «εξευρωπαϊστήκαμε» γιατί τέτοια συστήματα υπάρχουν στην Ευρώπη, όπου κάποιος πρέπει να πληρώσει προκειμένου να χρησιμοποιήσει τις ανάλογες τουαλέτες.

Ωστόσο, υπήρξαν και αρκετοί που εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους γιατί πλέον υποχρεούνται να πληρώνουν για τη χρήση της τουαλέτας της εκκλησίας του Πολιούχου.