Μενού
nosokomeio
Νοσοκομείο | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Τη δική της μεταθανάτια εμπειρία περιέγραψε η Κόρτνεϊ Σαντιάγο, 32 ετών, η οποία πέθανε και ήρθε πίσω στη ζωή αποκαλύπτοντας τι είδε στην «απέναντι πλευρά». Η γυναίκα ισχυρίζεται πως ήταν νεκρή και στην «απέναντι πλευρά» για 40 δευτερόλεπτα, τα οποία και τα περιέγραψε ως «μία αιωνιότητα».

Άξιο αναφοράς είναι ότι κατά τη διάρκεια της μεταθανάτιας εμπειρίας της είπε ότι είδε «άμμο» και έναν «παράξενο άνδρα». Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με τη Mirror, τον περασμένο Ιούλιο όταν πήγε να κάνει μία προληπτική μαστογραφία μαστού, λόγω και του ιστορικού του καρκίνου που είχε η οικογένειά της.

Το χρονικό ενός θανάτου

Όπως ανέφερε η ίδια, με βίντεό της στον προσωπικό της λογαριασμό στο TikTok, όταν οι γιατροί της έβαλαν ορό, το σώμα της υπέστη σοκ με αποτέλεσμα να πέσει η αρτηριακή της πίεση και να επιβραδυνθεί δραστικά ο καρδιακός της ρυθμός. Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πέσει αναίσθητη.

Για την εμπειρία της είπε ότι «δεν υπάρχει καμία αίσθηση του χρόνου, άπλα ένα αίσθημα απόλυτης γαλήνης και ειρήνης». «Δεν ανησυχούσα για το αν θα άφηνα πίσω το σώμα μου, τη ζωή μου, το γιο μου ή την οικογένεια και τους φίλους μου, τίποτα από αυτά δεν μου φαινόταν σημαντικό», είπε σχετικά.

Τι αντίκρισε μεταθάνατον

Αφού μπήκε σε αυτό που περιέγραψε ως αυτή την «ονειρική κατάσταση», βρέθηκε να στέκεται σε μια παραλία μπροστά σε έναν άνδρα που δεν είχε γνωρίσει ποτέ, αλλά ένιωθε σαν να τον ήξερε πάντα. Η περίεργη και ταυτόχρονα τόσο οικεία φιγούρα τής είπε ότι όλα ήταν εντάξει και ότι δεν ήταν ακόμη η ώρα της να φύγει.

Όπως είπε η ίδια, αφού αντίκρισε ό,τι αντίκρισε και άκουσε ό,τι άκουσε, το περιβάλλον της άρχισε ξαφνικά να αλλάζει. Βρέθηκε στα βουνά, στη συνέχεια στον κήπο του πατρικού της σπιτιού και σε διάφορα άλλα μέρη όπου ένιωθε πιο συνδεδεμένη με τη φύση.

Μόλις ξύπνησε η νεαρή γυναίκα ισχυρίστηκε ότι δεν μπορούσε να μιλήσει και ότι το σώμα της ένιωθε εντελώς άκαμπτο.

Οι γιατροί ανακάλυψαν αργότερα ότι έπασχε από «υποτροπιάζουσα νευροκαρδιογενή συγκοπή», μια κατάσταση κατά την οποία το σώμα των ασθενών αντιδρά υπερβολικά σε ορισμένα ερεθίσματα, όπως η συναισθηματική φόρτιση ή το αίμα. Η αρτηριακή πίεση και ο καρδιακός ρυθμός πέφτουν με αποτέλεσμα να χάνει ο άνθρωπος τις αισθήσεις του, καθώς ο εγκέφαλος στερείται οξυγόνου.

«Είμαι 100% σίγουρη ότι αυτό που είδα ήταν το "ενδιάμεσο" και ήταν κάτι πολύ περισσότερο από ένα λιποθυμικό επεισόδιο», δήλωσε η Κόρτνει. Περιέγραψε τις εμπειρίες της σε μια σειρά από βίντεο στο TikTok, όπου και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Όταν πεθαίνουμε, ανεξαρτήτως το πού θα πάμε, θα είμαστε ευτυχισμένοι».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.