Μενού
everest
Σκουπίδια στο Έβερεστ | Twitter
  • Α-
  • Α+

Όπου επεμβαίνει, λένε, ο άνθρωπος αφήνει πίσω του συντρίμμια και όπως φαίνεται δεν κατάφερε να ξεφύγει ούτε το Έβερεστ. Η ψηλότερη κορυφή του κόσμου είναι το μέρος που μόνο οι πιο ατρόμητοι λάτρεις της περιπέτειας τόλμησαν ποτέ να κατακτήσουν, ωστόσο ο τουρισμός στις τριγύρω περιοχές κατάφερε να αλλοιώσει ακόμη και το συγκεκριμένο φυσικό τοπίο.

Ένα βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα τις τελευταίες ώρες δείχνει μια σκοτεινή πραγματικότητα του πραγματικού αντίκτυπου που είχε ο τουρισμός στις γύρω περιοχές του ψηλότερου βουνού στον κόσμο. Το λευκό χιόνι της ψηλότερης κορυφής του κόσμου είναι γεμάτο σκουπίδια, εγκαταλελειμμένες σκηνές και άλλα πλαστικά απορρίμματα που πετιούνται σε εκείνο το σημείο.

«Είναι καιρός να αντιμετωπίσουμε αυτό το θέμα επειγόντως. Ας απαιτήσουμε αυστηρότερους κανονισμούς, επιβολή καθαρών πρακτικών αναρρίχησης και αποτελεσματικές στρατηγικές διαχείρισης απορριμμάτων» λένε άνθρωποι που επιχειρούν στην ψηλότερη βουνοκορφή του πλανήτη. 

«Εμείς ως άνθρωποι μπορεί να έχουμε ανέβει σε ανυπέρβλητες κορυφές, αλλά σίγουρα έχουμε πέσει πολύ χαμηλά στη συμπεριφορά και τη συμπόνια μας προς τη φύση. Είτε είναι βουνά, δάση ή ποτάμια, δεν έχουμε γλιτώσει τους φυσικούς πόρους από την παρέμβασή μας , ρύπανση και καταστροφή» συμπλήρωσε ένας άλλος όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Unilad.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.