Μενού
  • Α-
  • Α+

Viral έχει γίνει ένας πίνακας ζωγραφικής 350 ετών στον οποίον ένας άντρας μοιάζει σαν να κρατάει ένα.... iPhone. Πρόκειται για τον πίνακα του Ολλανδού ζωγράφου Pieter de Hooch και δείχνει έναν άντρα στο Άμστερνταμ να κρατάει ένα αντικείμενο που μοιάζει πολύ με τη σύγχρονη συσκευή επικοινωνίας, έτοιμος να το δώσει σε μια γυναίκα που κάθεται σε μια καρέκλα. 

Αρκετοί υποστηρίζουν ότι ο πίνακας αποτελεί απόδειξη για «ταξίδια στον χοροχρόνο». Σύμφωνα με τη Daily Star, μέχρι και ο διευθυντής της Apple, Τιμ Κουκ, όταν βρέθηκε στο Άμστερνταμ και είδε τον πίνακα στην γκαλερί του Εθνικού Μουσείου Ρέικσμουζεουμ, σχολίασε αστειευόμενος: «Πάντα νόμιζα ότι ξέρω το πότε δημιουργήθηκε το iPhone, αλλά πλέον δεν είμαι τόσο σίγουρος». 

«Ήταν ένα iPhone σε αυτούς τους πίνακες. Είναι δύσκολο να το διακρίνεις αλλά ορκίζομαι είναι εκεί» είπε. Πάντως, ο τίτλος του έργου είναι ξεκάθαρος: «Man Handing a Letter to a Woman in the Entrance Hall».

Αυτός ο πίνακας, καθώς και ο πίνακας «Mr Pynchon and the Settling of Springfield» είναι οι πίνακες που κάνουν πολλούς να πιστεύουν σε θεωρίες συνωμοσίας για ταξίδια στο χρόνο. Στον δεύτερο πίνακα φαίνεται ένας άντρας να κρατάει κάτι σαν iphone και να «τραβάει φωτογραφία». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA