Μενού
Μαρκ Ζουκερκμπεργκ Λεξ Φριντμαν
  • Α-
  • Α+

Ο Λεξ Φρίντμαν έχει περιγραφεί από τμήμα των 3.000.000 followers του ως ένα ρομπότ που μαθαίνει να μιλάει με τους ανθρώπους. Λογικό, καθώς ο τρόπος που αναλύει τα ερωτήματα του προς τους (ακραία δημοφιλείς) συνομιλητές του, όπως ο Έλον Μασκ, ο Σαμ Άλτμαν (OpenAI), ο Μαρκ Κέλις και πρόσφατα, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, θυμίζει ρομπότ που κάνει πολλαπλούς συλλογισμούς σε λίγα δευτερόλεπτα.

Παρ' όλα αυτά, οι συνεντεύξεις που φιλοξενεί ο Λεξ στο YouTube κανάλι του είναι απολαυστικές. Ίσως είναι η μοναδική περίπτωση YouTuber που μπορεί να πείσει τον μέσο θεατή να παρακολουθήσει ένα video 3+ ωρών(!).

Όταν ο συνομιλητής του Λεξ είναι πχ, ο Σαμ Άλτμαν, ο άνθρωπος που κάνει καθημερινά ολοένα και πιο έξυπνο το ChatGPT, το Dall-e, το Codex και πολλές ακόμα μηχανές τεχνητής νοημοσύνης, τότε είναι δύσκολο να μην εθιστείς σε τρίωρα YouTube videos, που σχεδόν προφητεύουν πόσο θα αλλάξει η ζωή μας στο δρόμο για τον 22ο αιώνα.

Το απρόβλεπτο «δωράκι»

Πιθανώς, για να αποδείξει πως δεν είναι ρομπότ που μιλάει άψογα αγγλικά, κάτι σαν τον Terminator της δημοσιογραφίας, ο Λεξ Φρίντμαν προσφέρθηκε να κάνει μαθήματα ζίου ζίτσου στον Μαρκ Ζούκερμπεργκ (και στον Έλον Μασκ). Ο Μαρκ δέχτηκε την πρόκληση, και μας χάρισε ένα υπέροχο video όπου δύο ρομπότ παλεύουν μέχρι τελικής πτώσεως. Όχι;

Προηγουμένως, οι δύο άντρες μας είχαν χαρίσει και μια προβλέψιμα συναρπαστική συνέντευξη. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA