Μενού
Τουαλέτα αεροπλάνου
Τουαλέτα αεροπλάνου | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Εάν συγκαταλέγεστε στους περίπου 3 εκατομμύρια ανθρώπους που ταξιδεύουν αυτή την εποχή του χρόνου αεροπορικά, η βρωμιά και τα μικρόβια θα μπορούσαν να κρύβονται παντού γύρω σας.

Κάποιοι αεροσυνοδοί μίλησαν πρόσφατα στη New York Post σχετικά με τα πέντε πιο βρώμικα μέρη σε ένα αεροπλάνο, έτσι ώστε οι επιβάτες να μπορούν να οπλιστούν με γνώσεις, και κάποιο απολυμαντικό χεριών φυσικά.

Ο χώρος αποσκευών

Ό,τι ανεβαίνει πρέπει να λερωθεί, σύμφωνα με την αεροσυνοδό και ταξιδιωτική blogger Josephine Remo. Είπε ότι τα ράφια αποσκευών πάνω από τα κεφάλια μας «σπάνια καθαρίζονται» ενώ ταυτόχρονα «αγγίζονται από πολλούς ανθρώπους».

Συνέστησε στους ανθρώπους να χρησιμοποιούν ένα πανί ή να σκουπίζουν την επιφάνεια του θαλαμίσκου πριν τον ανοίξουν και να καθαρίζουν επίσης τα χέρια τους μετά. 

Οδηγίες ασφαλείας

«Το πιο βρώμικο σημείο σε ένα αεροπλάνο είναι η κάρτα οδηγιών ασφαλείας στην τσέπη του καθίσματος» είπε η Remo. Οι επιβάτες όχι μόνο πρέπει να σκουπίσουν τις κάρτες και να απολυμάνουν τα χέρια τους πριν τις διαβάσουν, αλλά μπορούν επίσης να τις καθαρίσουν για τον επόμενο πριν τις βάλουν στη θέση τους.

Δίσκος του καθίσματος

Το αναδιπλούμενο δισκάκι μπροστά από το κάθισμά σας  χρησιμοποιείται συχνά στα αεροπλάνα για φαγητό και, όπως εξήγησε μια αεροσυνοδός, ορισμένοι γονείς έχουν το θράσος να αλλάζουν τις πάνες των παιδιών τους πάνω από το τραπέζι.

Τα τραπέζια των δίσκων όντως σκουπίζονται, αλλά δεν θα ήταν κακό να καθαρίσετε το δικό σας μόνοι σας πριν φάτε ή ακουμπήσετε το κεφάλι σας πάνω του για έναν υπνάκο. 

Δισκάκι καθίσματος
Δισκάκι καθίσματος | Shutterstock

Καλύμματα καθισμάτων 

Κάθε επιβάτης στο αεροπλάνο πρέπει να κάθεται αρκετές ώρες κάθε φορά. Παρόλο που οι άνθρωποι μπορεί να νοσήσουν, να κάνουν εμετό στο κάθισμα ή ακόμη και να έχουν κάποιο «εκρηκτικό» ατύχημα, τα καλύμματα των καθισμάτων δεν απολυμαίνονται πάντα.

«Δεν αναφέρεται κάθε συμβάν, καθώς θα μπορούσε να προκαλέσει καθυστέρηση στην πτήση». Εάν θελετε να καθίσετε χωρίς έγνοιες, σε ένα βρώμικο κάθισμα, ορισμένοι λιανοπωλητές πωλούν καλύμματα καθισμάτων επαναχρησιμοποιήσιμων και μιας χρήσης. 

καθίσματα αεροπλάνου
καθίσματα αεροπλάνου | Shutterstock

Πόρτες μπάνιου

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το μπάνιο είναι μια εστία βακτηρίων και ενώ το εσωτερικό των αποχωρητηρίων του αεροπλάνου καθαρίζεται, οι λαβές των θυρών απολυμαίνονται λιγότερο συχνά.

«Οι τουαλέτες καθαρίζονται τακτικά, αλλά οι κλειδαριές και τα χερούλια των θυρών δεν καθαρίζονται», ανέφερε η αεροσυνοδός.

Τουαλέτα αεροπλάνου
Τουαλέτα αεροπλάνου | Shutterstock

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA