Viral έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες ένας μοναχός στο Άγιο Όρος που σκαρφαλώνει με ευκολία σε απόκρημνους βράχους στα Καρούλια.
Ο Βασίλειος δείχνει απόλυτα εξοικειωμένος και διακρίνεται σε βίντεο να αναρριχάται σε βραχώδη περιοχή, που βρίσκεται υπό τη δικαιοδοσία τη Μονής Μεγίστης Λαύρας.
Σύμφωνα με το Mega, στο συγκεκριμένο σημείο η πρόσβαση είναι πολύ δύσκολη και οι μοναχοί - ερημίτες χρησιμοποιούν αλυσίδες που είναι καρφωμένες στα βράχια για να μετακινηθούν.
Άγιο Όρος: Μια Μονή πάνω σε βράχο
Η Μονή βρίσκεται βόρεια της χερσονήσου του Άθω, πάνω σε ένα πλάτωμα βράχου και απέχει 1,5 ώρα από τις Καρυές, με αυτοκίνητο. Όσοι επιλέξουν την πεζοπορία, θα χρειαστούν 7 ώρες για να φτάσουν στη Μονή.
Το μοναστήρι είναι πολύ μεγάλο σε έκταση, με οχυρωματικούς πύργους, προβολικούς οχετούς, και «ζεματίστρες» στις εισόδου, από όπου γινόταν ρίψη καυτού λαδιού για να αντιμετωπιστούν οι επιδρομές των πειρατών.
Στη Μονή υπάρχει ένας νερόμυλος, καλλιέργειες και το κοιμητήριο, ενώ ψηλά στο βουνό το ασκηταριό του Αγίου Αθανασίου.
- Πέντε εντυπωσιακές γυμνάστριες που γνωρίσαμε στα '90s μέσα από την τηλεόραση τότε και σήμερα
- Survivor: «Έχεις καμία σχέση με τον Λιάγκα;» - H ερώτηση του Λιανού που έφερε την πιο επική ατάκα για φέτος
- Πάνος Ρούτσι: «Γενική απεργία 27 με 28 Φλεβάρη, να τελειώνουμε με αυτή την κυβέρνηση»
- Έγκλημα στη Ζάκυνθο: Η 19χρονη που ξεκλήρισε την οικογένειά της για να το σκάσει με τον παππού της
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.