Viral έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες ένας μοναχός στο Άγιο Όρος που σκαρφαλώνει με ευκολία σε απόκρημνους βράχους στα Καρούλια.
Ο Βασίλειος δείχνει απόλυτα εξοικειωμένος και διακρίνεται σε βίντεο να αναρριχάται σε βραχώδη περιοχή, που βρίσκεται υπό τη δικαιοδοσία τη Μονής Μεγίστης Λαύρας.
Σύμφωνα με το Mega, στο συγκεκριμένο σημείο η πρόσβαση είναι πολύ δύσκολη και οι μοναχοί - ερημίτες χρησιμοποιούν αλυσίδες που είναι καρφωμένες στα βράχια για να μετακινηθούν.
Άγιο Όρος: Μια Μονή πάνω σε βράχο
Η Μονή βρίσκεται βόρεια της χερσονήσου του Άθω, πάνω σε ένα πλάτωμα βράχου και απέχει 1,5 ώρα από τις Καρυές, με αυτοκίνητο. Όσοι επιλέξουν την πεζοπορία, θα χρειαστούν 7 ώρες για να φτάσουν στη Μονή.
Το μοναστήρι είναι πολύ μεγάλο σε έκταση, με οχυρωματικούς πύργους, προβολικούς οχετούς, και «ζεματίστρες» στις εισόδου, από όπου γινόταν ρίψη καυτού λαδιού για να αντιμετωπιστούν οι επιδρομές των πειρατών.
Στη Μονή υπάρχει ένας νερόμυλος, καλλιέργειες και το κοιμητήριο, ενώ ψηλά στο βουνό το ασκηταριό του Αγίου Αθανασίου.
- Γιώργος Μαζωνάκης: Το τολμηρό «Παιδί της νύχτας» που πίστευε ότι ως το τέλος θα αναζητούμε τι μας έμαθε η ζωή
- Δημοσκόπηση Star: Πώς κρίνουν οι πολίτες τις εξαγγελίες μετά τη ΔΕΘ - Η διαφορά μεταξύ ΝΔ - Τσίπρα
- Τι είναι η πλασμαφαίρεση: Πώς γίνεται η διαδικασία και οι ανεπιθύμητες επιπλοκές
- «Τόση ευτυχία, δεν ξέρουμε πού να τη βάλουμε»: Η ατάκα της Ράνιας Τζίμα για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.