Μενού
σουβλάκι
Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Σουβλάκι ή καλαμάκι, πιτόγυρο ή σάντουιτς. Κουραφέξαλα, ένα νέο βίντεο στο TikTok απαντά «επιστημονικά» και εμπεριστατωμένα στο αιώνιο debate μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης για το...«σκήπτρο» του σουβλακίου

Ποιο είναι πιο βαρύ, πιο μακρύ, πιο γευστικό και πιο γεμάτο; Όλα τα καίρια ερωτήματα του πιτόγυρου τέθηκαν επί τάπητος σε νέο βίντεο του λογαριασμού thegreekmasterchef στο Tiktok, όπου δύο ειδικοί στο σουβλάκι ζύγισαν τα χαρακτηριστικά του.

Οι δύο καλοφαγάδες περιέγραψαν την επιστημονική τους μέθοδο ως εξής: Αγόρασαν από ένα τυλιχτό με μπιφτέκι, ένα με καλαμάκι (σουβλάκι), και ένα με χοιρινό γύρο, από δυο διαφορετικές σουβλακερί, μία της πρωτεύουσας και μία της συμπρωτεύουσας, και ρίχτηκαν στις μετρήσεις.

@thegreekmasterchef

Σουβλάκια vs πιτόγυρο. Ποιο είναι πιο μεγαλύτερο ? Θα το ανακαλύψουμε μαζί με τον @Thomas Deligiannis Official #souvlaki #vs

♬ original sound - Floutsou Floutsou

Ποιο σουβλάκι κερδίζει

Ο τελικός ανάμεσα στο σουβλάκι και στο πιτόγυρο σημείωσε:

Συνολική τιμή

  • Αθηναϊκό: 8,5 ευρώ
  • Σαλονικιό: 15,5 ευρώ

Συνολικό βάρος

  • Αθηναϊκό: 1,213 κιλά
  • Σαλονικιό: 1,4 κιλά

Με λίγη απλή αριθμητική καταλήγουμε στο ότι το σουβλάκι της Αθήνας κοστίζει 7 ευρώ/κιλό, ενώ της Θεσσαλονίκης 11 ευρώ το κιλό. Εδώ υπάρχει ξεκάθαρος νικητής.

Τα πράγματα έγιναν χειρότερα για το Σαλονικιό τυλιχτό όμως, όταν ζυγίστηκαν ξεχωριστά χωρίς τις πατάτες της γέμισης. 

Η ζυγαριά έδειξε πως αν και το Θεσσαλονικιό πιτόγυρο κέρδιζε σε συνολικό βάρος, όταν έβγαιναν οι πατάτες, το σουβλάκι της Αθήνας ήταν πιο βαρύ. Ίσως για όσους προτιμούν τις τηγανητές πατάτες από τον γύρο, αυτό να είναι ατού.

Εκεί που κέρδισε ελαφρά το Σαλονικιό ήταν στη γέμιση του γύρου, περίπου 100 γραμμάρια περισσότερη από αυτή στο Αθηναϊκό, και πάλι όμως έχανε στην αναλογία τιμής. Και με αυτό έληξε το debate.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA