Μενού
kontolaimos
  • Α-
  • Α+

Oι «Τρεις Χάριτες» είναι μια θρυλική κωμική σειρά του Mega Channel, με πρωταγωνίστριες τις Άννα Παναγιωτοπούλου, Μίνα Αδαμάκη, Νένα Μεντή. Η σειρά δημιουργήθηκε από τους Μιχάλη Ρέππα και Δημήτρη Παπαθανασίου, οι οποίοι πέρα από μια συμμετοχή στο γράψιμο της σειράς «Το κανάλι της Βαγγελίτσας» στην κρατική τηλεόραση, μαζί με την Δήμητρα Παπαδοπούλου, δεν είχαν κάποια προηγούμενη εμπειρία στην τηλεόραση.

Παρ' όλα αυτά, οι «Τρεις Χάριτες» σάρωσαν σε τηλεθέαση, συνδυάζοντας το φοβερό ερμηνευτικό ταλέντο των πρωταγωνιστριών, με τις εμβληματικές, ξεκαρδιστικές ιστορίες, με θεματικές εμπνευσμένες από την πολιτική σάτιρα («Μπάρμπα στην Κορώνη»), το κλασικό θέατρο («Μάνα Κουράγιο») και φυσικά, την αισθηματική κωμωδία («Τούτσι», «Ο Διαβολάκος»).

Ας μείνουμε για λίγο στον «Διαβολάκο», ένα διπλό επεισόδιο, που προβλήθηκε στα μισά της σεζόν 1990-91. Στην παρουσίαση του επεισοδίου, βλέπουμε ότι συμμετέχουν η Φρόσω Ράλλη (παραγωγός και στους «Απαράδεκτους), και ο μικρός Αργύρης Κοντόλαιμος. 

αργυρης κοντολαιμος

Είναι η ιστορία της Κατερίνας, φίλης της Μαρίας Χαρίτου, η οποία εμπιστεύεται τον μικρό της γιο στις τρεις αδελφές, γιατί έχει να λείψει σε ταξίδι.

Πώς ξεκινάει όλο αυτό;

Με το που συναντά την Όλγα Χαρίτου (Άννα Παναγιωτοπούλου) της λέει «αη @@#$$$σου μωρή». 

αργυρης κοντολαιμος3

Μετά από πάρα πολλές παρεξηγήσεις και μπερδέματα, του τραγουδάνε «ΜΑ ΡΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΚΑΝΑΚΑΡΗ» για να φάει το φαγητό του. Δεν τρώει. Τις βασανίζει με σαδιστική απόλαυση και ζητάει άλλο κομμάτι, το «Μη μιλάς, μη γελάς» του Νταλάρα. Στο επόμενο πλάνο κρύβεται μέσα στο σπίτι και οι τρεις αδελφές τον ψάχνουν, σχεδόν σε όλη τη Αθήνα. Καλά πήγε αυτό.

Δέκα χρόνια αργότερα

αργυρης κοντολαιμος5

Ο Αργύρης Κοντόλαιμος είναι συμμαθητής του Λεωνίδα και της Μαριλένας, και σε ένα επεισόδιο της σειράς «Δέκα Λεπτά Κήρυγμα», τον βλέπουμε στο πλευρό ενός tattoo artist. Όλη η παρέα ετοιμάζεται να μοιράσει flyers, παρτάρα προβλέπεται.

Τι έχουμε δει: Είναι ο Λεκτικός Επεξεργαστής, δημιουργός του Barcode Tattoo και του ΒCC Crew, και το έφηβο παιδί που έχει στο πλευρό του, είναι ανερχόμενος ηθοποιός, ράπερ και tattoo artist, γνωστός σήμερα και ως RG. Ο Αργύρης, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, έπαιζε σποραδικά στη σειρά και κυρίως βοηθούσε τη μητέρα του και σεναριογράφο της σειράς, Ντίνα Πανταλέων, με ιδέες. Δεν έμεινε όμως εκεί.

«Αφιερωμένο στην Κεραμέως από την κοινωνία που αντιστέκεται στην κατακρεούργηση της δημοσίας παιδείας. Ένα κομμάτι που βάλλεται ενάντια στον εκπαιδευτικό - επαγγελματικό αποκλεισμό των φτωχών και στον ρόλο της αστυνομοκρατίας στον εκφασισμό της κοινωνίας».

Ο Αργύρης βρέθηκε κοντά στον Λεκτικό Επεξεργαστή μέχρι το τέλος της ζωής του, έγραψε κομμάτια μαζί με τον Θύτη, δικά του dissing tracks, τα 'χωσε ακόμα και στην τότε υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Δεν αρκέστηκε στο στερεότυπο του παιδιού μεγαλοαστικής οικογένειας, σαν τον Λεωνίδα του «10 Λεπτά Κήρυγμα». Το δικό του κρατάει λίγο παραπάνω.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA