Μενού
Τζακποτ στην Αμερική.
AP Photo/Gerry Broome
  • Α-
  • Α+

Το 1999, η Tonda Lynn Dickerson ήταν σερβιτόρα σε ένα Waffle House που βρισκόταν στην Alabama και πιο συγκεκριμένα στο Grand Bay. Σε μία από τις βάρδιές της, λοιπόν, κάποιος πελάτης αποφάσισε να αφήσει ως tip σε εκείνη και τους συναδέλφους της από ένα λαχείο ενόψει της μεγάλης κλήρωσης που θα γινόταν εκείνη την ημέρα.

Οι σερβιτόροι ήταν πέντε. Οι τρεις εξ αυτών κοίταξαν τους αριθμούς του λαχείου ανήμερα της κλήρωσης. Δεν είχε κερδίσει κανείς τους. Άλλοι δύο, μεταξύ των οποίων και η Tonda θα τσέκαραν αν κέρδισαν την επόμενη ημέρα. Εκείνη ήταν και η στιγμή που η Tonda κατάλαβε πως είχε κερδίσει στην κλήρωση ένα ποσό που με τα σημερινά δεδομένα ήταν κοντά στα 20 εκατομμύρια δολάρια.

Οι πάντες στο εστιατόριο άρχισαν να πανηγυρίζουν έξαλλα κυρίως γιατί, σύμφωνα με τους υπόλοιπους σερβιτόρους, είχαν συμφωνήσει ότι αν κάποιος από τους πέντε κέρδιζε το λαχείο, τα κέρδη θα τα μοιράζονταν όλοι μαζί. Η Tonda με τη σειρά της αρνήθηκε να μοιραστεί τα κέρδη της μαζί με τους συναδέλφους της υποστηρίζοντας ότι δεν είχε γίνει ποτέ τέτοια συμφωνία.

Τα δικαστήρια και η απαγωγή από τον πρώην άντρα της

Αντ’ αυτού αποφάσισε να παίρνει το ποσό της σταδιακά σε 375 χιλιάδες δολάρια για κάθε χρόνο σε περίοδο 30 ετών. Προφανώς βέβαια αποφάσισε να παραιτηθεί από τη δουλειά της εκείνη ακριβώς την ημέρα. Οι παλιοί της συνάδελφοι ήταν έξαλλοι μαζί της και αποφάσισαν να κινηθούν νομικά εναντίον της.

Το δικαστήριο αποφάσισε, όπως ήταν λογικό, ότι δεν υπήρχε κάποιο επίσημο έγγραφο που να αποδεικνύει ότι υπήρχε μία τέτοια συμφωνία μεταξύ των υπαλλήλων. Αυτό σημαίνει ότι η Tonda κατάφερε να κρατήσει στο ακέραιο τα κέρδη της. Η ταλαιπωρία της όμως δεν τελείωσε εκεί.

Ξαφνικά εμφανίστηκε ο άνθρωπος που είχε δώσει το tip τονίζοντας ότι οι υπάλληλοι του Waffle House του είχαν υποσχεθεί ότι θα του αγόραζαν ένα αυτοκίνητο αν κέρδιζαν. Οι ισχυρισμοί του κατέπεσαν άμεσα και δεν χρειάστηκε καν να γίνει δικαστήριο. Ούτε εδώ τελειώνει το μαρτύριό της.

Δεν πέρασαν παρά λίγες μέρες και ο πρώην σύζυγος της Tonda, Stacy Martin, επιχείρησε να την απαγάγει κρατώντας ένα πιστόλι. Φημολογείται ότι η Tonda κατάφερε να ξεφύγει, να πάρει το όπλο του και να τον πυροβολήσει. Φαίνεται πάντως ότι δεν υπήρξαν συγκεκριμένες κατηγορίες για το συγκεκριμένο περιστατικό.

Το τελειωτικό χτύπημα της εφορίας

Το τελειωτικό χτύπημα όμως ήρθε για την Tonda από την εφορία η οποία άρχισε να ασχολείται με την υπόθεσή της μετά την πολύ μεγάλη δημοσιότητα που πήρε. Φαίνεται, λοιπόν, ότι η Τονδα επιχείρησε να φτιάξει μία μικρή εταιρεία. Οι αρχές έψαξαν ενδελεχώς τα έγγραφά της και βρήκαν ότι δεν είχε πληρώσει το ποσό της φορολογίας που της αντιστοιχούσε.

Έτσι, το 2012, 13 χρόνια αφότου κέρδισε το λαχείο, ένα δικαστήριο αποφάσισε ότι η Tonda θα πρέπει να πληρώσει ένα ποσό της τάξης των 1,1 εκατομμυρίων δολαρίων. Με δεδομένο ότι είχε αποφασίσει να μην πάρει όλο το κεφάλαιο μαζί, το συγκεκριμένο πρόστιμο ήταν δυσβάσταχτο για την ίδια.

Πολύ λίγα ξέρουμε σήμερα για την τύχη της Tonda. Φαίνεται πάντως ότι κατάφερε να αποπληρώσει το χρέος της αλλά δεν κατάφερε να ζήσει μία ζωή εκατομμυριούχου, καθώς τα social media της μαρτυρούν ότι αναγκάζεται να δουλεύει ακόμα. Αυτή τη φορά σε καζίνο στο Biloxi.

Δείτε επίσης: 

Ο πατέρας της Φαίης έγινε «ντετέκτιβ» για να αποκαλύψει τη δολοφονία - «Ακούγονταν κλάματα»

Νίκαια: Μητέρα καταγγέλλει βιασμό του 8χρονου γιου της από 12χρονο

Τα πούλησαν όλα και έφτιαξαν ένα «κήτος» πολυτελείας - Μένουν στο νερό και είναι ευτυχισμένοι

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA