Μενού
Norma Williams
Norma Williams | @Norma Williams
  • Α-
  • Α+

Μπορεί να είναι 75 ετών αλλά η Norma Williams φαίνεται πως κέρδισε την... αιώνια μάχη με τον χρόνο και δηλώνει πως νιώθει καλύτερα από τότε που ήταν 18 ετών. 

Η 75χρονη από το Λίβερπουλ έχει συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας δηλώνοντας ότι είναι σε άριστη κατάσταση και ότι έχει «περισσότερη ενέργεια από μια έφηβη».

Πλέον ισχυρίζεται ότι κατάφερε να αντιστρέψει εντελώς τη διαδικασία γήρανσης, γυρνώντας με κάποιον... μαγικό τρόπο τον χρόνο πίσω σε «κυτταρικό/μοριακό επίπεδο». 

«Πάω ενάντια στο κατεστημένο της γήρανσης»

Δηλώνει πως μπορεί να έχει ρυτίδες αλλά «πάω ενάντια στο κατεστημένο» της γήρανσης

Όσον αφορά την αποφυγή των τυπικών συμπτωμάτων γήρανσης, η Williams λέει ότι «δεν έχει πόνους και τραύματα που δεν έχουν επουλωθεί» και τονίζει πως «η αντοχή μου δεν έχει όρια».

«Όταν συγκρίνω τον εαυτό μου με νεότερους ανθρώπους, με όσους είναι στη δεκαετία των 20 στις αρχές των 30, διότι τότε είναι που οι άνθρωποι είναι στην καλύτερη κατάσταση, οι γιατροί μου λένε πως το σώμα μου είναι σε κορυφαία φυσική κατάσταση σε σύγκριση με αυτές της ηλικίες», ισχυρίζεται, σύμφωνα με την New York Post

«Οι γιατροί μου λένε πως έχω τη φυσιολογία ενός 20χρονου», ισχυρίζεται. Μάλιστα σχολιάζει πως όσο γερνάς «γίνεσαι πιο αργός, ξεχασιάρης, παχύς. Και η σοφία πάει».

Όμως η Norma Williams λέει πως τα... έχει 400: «διατηρώ μια επιχείρηση για διακοπές, είμαι μοντέλο και σωματικά δραστήρια. Όλα αυτά απαιτούν ψυχική αντοχή». 

Είχε προβλήματα υγείας

Ωστόσο, η Williams παραδέχεται ότι «σίγουρα δεν γεννήθηκα έτσι» και έχει ένα «αβυσσαλέο» γενετικό υπόβαθρο μελών της οικογένειας που παλεύουν με καρδιακές παθήσεις, φυματίωση, εγκεφαλικά επεισόδια και καρκίνο.

Όταν ήταν νέα αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας αλλά άλλαξε στην ηλικία των 50 ετών. «Μόλις συνήλθα συνέβη κάτι αξιοσημείωτο. Η υγεία μου καλυτέρεψε. Κάτι είχε αλλάξει στο σώμα μου», δήλωσε η Williams. «Σε τελική ανάλυση, έχοντας περάσει περισσότερο από τη μισή ζωή μου υποφέροντας από πόνους και ασθένειες, τώρα είμαι σε τέλεια υγεία και σε άριστη φυσική κατάσταση», λέει. 

Στην ηλικία των 20, η Norma ήταν υπέρβαρη και δηλώνει πως «η μεγαλύτερη διαφορά με τότε είναι πως τώρα, στα 70, έχω ενέργεια. Έχω περισσότερη ενέργεια κάθε χρόνο που περνάει». 

Πώς διατηρείται σε φόρμα;

Καθημερινά η Norma περπατάει 9 χιλιόμετρα για να παραμείνει σε φόρμα. Ισχυρίζεται επίσης ότι οι περισσότεροι άνθρωποι σοκάρονται όταν ανακαλύπτουν ότι είναι 75 ετών, με άγνωστους να σταματούν να ρωτούν πόσο χρονών είναι.

Παρ' όλα αυτά, δηλώνει πως δεν προσπαθεί να πολεμήσει την γήρανση αφού «πρέπει να πανηγυρίζουμε όταν μεγαλώνουμε. Όσο περισσότερο ζεις, τόσο πιο σοφός είσαι». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA