Μενού
Ταξιδιώτισσα σε αεροδρόμιο με κόκκινη βαλίτσα
Ταξιδιώτισσα σε αεροδρόμιο με κόκκινη βαλίτσα | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Viral έχει γίνει βίντεο στο TikTok που επιχειρεί να πείσει τους ταξιδιώτες ότι κατά την τοποθέτηση των βαλιτσών μέσα σε αεροσκάφη, δίνεται προτεραιότητα σε όσες έχουν κόκκινο χρώμα. Ειδικοί απαντούν κάνοντας λόγο για ψέμα.

Τον Απρίλιο, χρήστης ανήρτησε στην πλατφόρμα ένα βίντεο που δείχνει βαλίτσες κόκκινου χρώματος να περνούν η μία μετά την άλλη στον ιμάντα του αεροδρομίου, ενώ οι άλλες - άλλους χρώματος - μένουν πίσω. 

Ρωτά τους ακολούθους του γιατί πιστεύουν ότι συμβαίνει αυτό και - παρότι δεν απαντά ποτέ στο ερώτημα - ξεκινά μία μεγάλη συζήτηση για τους λόγους. 

«Με αυτό τον τρόπο δεν θα χαθεί», «δεν θα την αφήσουν σε κάποια σκοτεινή γωνία, όπως μπορεί να γίνει με μία μαύρη», «κινείται πιο γρήγορα η διαδικασία»: ήταν μερικές από τις θεωρίες που υπήρξαν. 

Το βίντεο είχε 70,8 εκατομμύρια προβολές και παρότι δεν εξηγήθηκε ποτέ το γιατί, θεωρήθηκε - από μεγάλη μερίδα χρηστών του TikTok - πως υπάρχει πράγματι κάποια αλήθεια πίσω από τον ισχυρισμό. 

Παρατηρήθηκε, μάλιστα, πως ορισμένοι αγόρασαν επιτόπου κόκκινες βαλίτσες, παρά τα σχόλια ορισμένων γνωστών που τους προειδοποιούσαν πως το βίντεο δεν είναι αληθές.

Η αλήθεια για τις κόκκινες βαλίτσες

Η ιστοσελίδα Simple Flying επικοινώνησε με τη Διεθνή Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA), η οποία διέψευσε πως δίνεται οποιαδήποτε προτεραιότητα σε βαλίτσες κόκκινου χρώματος.

Εκπρόσωπος της Ένωσης επεσήμανε πως το βίντεο είναι, πιθανότατα, «σκόπιμα παραπλανητικό και δίνει ψευδή πληροφόρηση». 

Ανέφερε πως δεν υπάρχει καμία αεροπορική εταιρεία που να διαθέτει τέτοιο πρωτόκολλο. 

«Το σημερινό σύστημα και η διαδικασία που ακολουθείται για τις αποσκευές δεν επιτρέπουν καμία φόρτωση ανάλογα με το χρώμα. Απλά, δεν υπάρχει χώρος ή χρόνος για κάτι τέτοιο» αναφέρθηκε. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA