Μενού
 
Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Μια άσκηση μαθηματικών για παιδιά της δευτέρας δημοτικού έγινε διάσημη καθώς οι γονείς «τρελάθηκαν», αφού δεν μπορούσαν να βρουν τη λύση

Ακολουθήστε τώρα τον καινούργιο λογαριασμό του Reader στο Instagram

Το πρόβλημα έγινε viral όταν μια μητέρα στο Reddit δημοσίευσε την άσκηση που είχε το παιδί της για το σχολείο ζητώντας βοήθεια: «Παρακαλώ βοηθήστε τη μαμά». 

Σύμφωνα με τη Ny Post, η άσκηση ήταν «200 + 60 + 9 = 269» και έπειτα είναι που γίνεται δύσκολη καθώς ζητάει μια παραλλαγή που λέει «Γράψτε μια ακόμη εξίσωση η οποία πρέπει να έχει πρόσθεση με αριθμούς ενός, δύο και τριών ψηφίων, χρησιμοποιώντας τα ακόλουθα ψηφία: 6, 6, 2, 2 , 8, 8, 0, 0, 0».

«Ερώτηση μαθηματικών της Β' τάξης που δεν μπορούμε να καταλάβουμε. Ο δάσκαλος ζήτησε επίσης μια απάντηση που να περιλαμβάνει τους αριθμούς. Είμαι τόσο κολλημένη! Αυτό είναι μάλλον τόσο εύκολο, αλλά μετά από μια ώρα είμαι στα άκρα! Δευτέρα δημοτικού!», έγραψε η μπερδεμένη μητέρα.

Πολλοί χρήστες της πλατφόρμας είπαν ότι δεν μπορούσαν να λύσουν την άσκηση και κατέληξαν να σκέφτονται ξανά και ξανά, μέχρι που ένας άλλος χρήστης έδωσε την απάντηση, η οποία ήταν: «800 + 60 + 2 = 862». 

Δηλαδή η άσκηση ζητούσε από τους μαθητές να φτιάξουν μια δική τους εξίσωση με τους αριθμούς που δόθηκαν η οποία θα είχε την ίδια μορφή με την προηγούμενη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA