Μενού
Στρατιώτης που κοιμάται
Στρατιώτης που κοιμάται | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Αν ποτέ δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε το βράδυ και, ας το παραδεχτούμε, ποιος δεν το παθαίνει, τότε μπορεί να σας ενδιαφέρει η «στρατιωτική» μέθοδος ύπνου που λέγεται ότι θα σας στείλει κατευθείαν στην αγκαλιά του Μορφέα.

Με βίντεο στο Tiktok που μοιράστηκε και το LadBible, ο γυμναστής Justin Agustin ισχυρίζεται ότι η μέθοδος, η οποία λειτουργεί μέσα σε μόλις δύο λεπτά, είναι αποτελεσματική για το επιβλητικό 96% των ανθρώπων.

Ύπνος σε 120...προβατάκια

Ο Agustin μοιράστηκε την τεχνική του ως «κόλπο για να αποκοιμηθείς σε δύο λεπτά», αλλά προειδοποίησε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θα χρειαστεί να εξασκηθούν για περίπου έξι μήνες για να δουν τα πλήρη αποτελέσματα. 

@justin_agustin

Technique to falling asleep in 2 minutes! Insp. AsapSCIENCE on YT #sleep #fallasleep #insomnia #insomniac #learnontiktok #howto

♬ You - Petit Biscuit

Η τεχνική αυτή αναπτύχθηκε από τον στρατό των ΗΠΑ, κυρίως για πιλότους μαχητικών που χρειάζονται το 100% των αντανακλαστικών τους και για στρατιώτες σε ενεργό μάχη που πρέπει να μπορούν να αποκοιμηθούν σε θορυβώδεις και αγχωτικές καταστάσεις.

Αρχικά, πρέπει να ξαπλώσετε σε μια άνετη θέση, και μόλις γίνει αυτό, συγκεντρώστε το μυαλό στην αναπνοή σας. Φανταστείτε μετά το σώμα σας να χαλαρώνει σταδιακά από την κορυφή ως τα νύχια. Ξεκινώντας από το κεφάλι, κατεβαίνοντας προς το μέτωπο και ούτω καθ' εξής.

Βεβαιωθείτε ότι ολόκληρο το σώμα σας είναι χαλαρό και κατόπιν φανταστείτε μια ζεστασιά να απλώνεται από το κεφάλι σας μέχρι τα πόδια σας. Για να παραμείνετε χαλαροί και συγκεντρωμένοι, εάν αρχίσετε να έχετε ανεξέλεγκτες σκέψεις, επαναλάβετε τη φράση «Μην σκέφτεσαι» για δέκα δευτερόλεπτα, και ο ύπνος δεν θα αργήσει πολύ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA