Μενού
poweer rangers
YouTube screenshot
  • Α-
  • Α+

Όσοι γνωρίσατε τους Power Rangers στα 90s, θυμάστε σίγουρα τρεις αρχετυπικές μορφές. Τον Όστιν Σεντ Τζόν (κόκκινος ranger), την Θου Τρανγκ (κίτρινη ranger) και τον Γουόλτερ Τζόουνς (μαύρος ranger). Οι τρεις ηθοποιοί εξαφανίστηκαν το ίδιο ξαφνικά με την πρώτη εμφάνιση τους στη σειρά, για αδιευκρίνιστους λόγους, μετά το τέλος της δεύτερης σεζόν. Παρακάτω θα ανακαλύψουμε το γιατί.

Χωρίς δικαιώματα

Η Saban Entertainment, η σειρά που είχε αναλάβει να υλοποιήσει το concept μιας - «βίαιης» για την εποχή - νεανικής σειράς, που έβαζε στο «μίξερ» δυνατή speed metal μουσική, ήρωες πολύχρωμους με κολλητά παντελόνια και κακούς που έμοιαζαν με κακέκτυπο μάγισσας (σε ένα πάρα πολύ ελκυστικό αποτέλεσμα), αναζητούσε τρόπους για να κάνει ακόμα πιο φτηνή την παραγωγή.

Χωρίς ιδιαίτερη σκέψη, η εταιρεία εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι οι τρεις από τους πέντε ηθοποιούς που υποδύονταν τους Power Rangers δεν ανήκαν στο σωματείο των ηθοποιών του Χόλιγουντ (SAG-AFTRA) και έπραξε αναλόγως. Η συνθήκη αυτή τους έδινε τη δυνατότητα να πληρώνουν συμβολικά τους ηθοποιούς ή και να μην τους πληρώνουν καθόλου.

Συγκεκριμένα, η νομοθεσία για τα δικαιώματά των ηθοποιών υποχρέωνε τις εταιρείες παραγωγής να πληρώνουν τα μέλη του SAG-AFTRA, έστω με 559 δολάρια την ημέρα. Η Saban έδινε περίπου 200 δολάρια στον κάθε ένα εκ των τριών ηθοποιών, χωρίς να τους ασφαλίζει για τα ιδιαιτέρως απαιτητικά γυρίσματα της σειράς.

Ο θρύλος λέει ότι οι Όστιν Σεντ Τζόν, Θου Τρανγκ, και Γουόλτερ Τζόουνς απαίτησαν αύξηση ημερομισθίων και διαπραγματεύτηκαν την παροχή ασφαλίστρων, κάνοντας κάτι σαν μικρή «απεργία», χωρίς αποτέλεσμα. Η παραγωγή τους αντικατέστησε αιφνιδιαστικά λίγο πριν το ξεκίνημα της τρίτης σεζόν, με τους συμπρωταγωνιστές τους επίσης να οδηγούνται σε παραίτηση αργότερα. 

Oι original Power Rangers γύρισαν σε δράση μόλις το 2020, γιατί η νοσταλγία είναι το πιο δυνατό ναρκωτικό 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA