Μενού
batmobile
  • Α-
  • Α+

Ο Τζέιμς Ντόλαν είναι ένας «τρελός μπάσταρδος» σύμφωνα με όσα είπε για εκείνον ο Bono, στο live που έδωσαν οι U2 στη «Σφαίρα», την περασμένη Πέμπτη. Είναι ο επιχειρηματίας του αθλητισμού και των ακινήτων που «οραματίστηκε» το συγκεκριμένο έργο, αξίας 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων και το πραγματοποίησε.

Δεν είναι υπερβολή ένας τέτοιος χαρακτηρισμός, καθώς η «Σφαίρα» του Λας Βέγκας είναι μια φαραωνικών διαστάσεων αρχιτεκτονική δημιουργία, που μας χαρίζει κλεφτές ματιές στο μέλλον της live ψυχαγωγίας.

Τι είναι όμως η «Σφαίρα»;

Πρόκειται για ένα κτίριο κυκλικού σχήματος, ύψους 112 μέτρων - ανήκει ήδη  στα 40 υψηλότερα κτίρια του Λας Βέγκας - του οποίου όλη ή πρόσοψη είναι μια απέραντη LED οθόνη (580.000 τετραγωνικά μέτρα), της οποίας οι προβολές είτε μένουν σταθερές είτε εναλλάσσονται διαρκώς.

Είναι το μεγαλύτερο κυκλικό κτίριο παγκοσμίως, με αρκετά στοιχεία του αρχιτεκτονικού του σχεδίου να έχουν παραχθεί μέσω τεχνητής νοημοσύνης, του οποίου το εσωτερικό επίσης, είναι «από άλλο πλανήτη» με αναφορές στην τεχνητή νοημοσύνη και προβολές φωτός σε κυκλικούς καμβάδες που κόβουν την ανάσα.

Las Vegas Sphere
Las Vegas Sphere | AP

 

Ο σκηνοθέτης Ντάρεν Αρανόφσκι, ο σχεδιαστής/καλλιτέχνης τεχνητής νοημοσύνης Ρεφικ Ανατόλ και οι U2 είναι οι πρώτοι που μπήκαν στη «Σφαίρα» για συναυλίες και άλλες παρουσιάσεις media.

Οι U2 πρόκειται να δώσουν νέες συναυλίες, ενώ και ο Αρονόφσκι θα παρουσιάσει το multimedia θέαμα «Postcards from Earth».

Στο site της «Σφαίρας» μαθαίνουμε και λεπτομέρειές όπως: 

  • Απαγορεύονται οι συναλλαγές με μετρητά. Θα υπάρχουν ATM για «αντίστροφες συναλλαγές», που θα μετατρέπουν τα διαθέσιμα μετρητά του χρήστη σε προπληρωμένες κάρτες.
  • Χάρτινα εισιτήρια όχι. All gender αποχωρητήρια ναι. 
  • Απαγορεύονται οι τακτικές έξοδοι από το χώρο. Αν μπήκες, θα βγεις μόνο όταν τελειώσει η «εμπειρία» που διάλεξες να παρακολουθήσεις.
  • Η αποτύπωση της κατασκευής του κτιρίου μέσω μαθηματικών τύπων, πραγματικά εντυπωσιακή
  • Είσαι μητέρα, και θέλεις χρόνο και ησυχία για να θηλάσεις το παιδί σου; Έχει προβλεφθεί και αυτό!

Οι εικόνες

Οι U2 βρέθηκαν μπροστά από τις εξελίξεις και με βάση τη συναυλία τους, τα social media γέμισαν με εικόνες από τη «Σφαίρα».

@vegasstarfish Everything you need to know about the all new MSG Sphere in Las Vegas. This concert venue is state of the art with visual technology unavailable anywhere else. Here are the food & drink prices, views from 100, 200, 300 and 400 level sections including obstructed views, and the special effects from U2. #vegas #lasvegas #vegasstarfish #msgsphere #madisonsquaregarden #vegassphere #u2 #vegasstrip #vegasshow #wheretogoinvegas #vegasnews #whattodoinvegas #harrystyles #vegasconcerts #vegasnightlife #vegaslocal ♬ Epic Music - DM Production

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA