Μενού
Πλυντήριο πιάτων
Πλυντήριο πιάτων | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Μία Βρετανίδα άναψε «φωτιές» στην foodie πλευρά του διαδικτύου, όταν αποκάλυψε πως έχει βρει τον τέλειο τρόπο για να μαγειρεύει το φιλέτο σολομού, και αυτός είναι ένας...κύκλος πλύσης στο πλυντήριο πιάτων.

Σύμφωνα με τη NY Post, η Άντζι Μάθιους, κάτοικος του Σρόπσαϊρ, δήλωσε «Έκπληκτη που πέτυχε. Πάντως τρωγόταν». Λέει πως η απίστευτη ιδέα της ήρθε όταν, κατά τη διάρκεια της μετακόμισής της είχε μία λιγούρα για σολομό, αλλά το πλυντήριο πιάτων ήταν η μόνη συσκευή που είχε μείνει στην πρίζα, και έτσι αποφάσισε να το αξιοποιήσει.

«Περισσότερο ήταν ένα πείραμα για να δω αν θα πετύχαινε. Είχα πολύ στρες εκείνη την περίοδο και έκανα ένα χαζό πείραμα, έτσι για να γελάσω λίγο», πρόσθεσε.

Η συνταγή για σολομό «πλυντηρίου»

Αφού τύλιξε το φιλέτο του σολομού με δύο στρώσεις αλουμινόχαρτου για να μην το κομματιάσει το μηχάνημα, απλά το έβαλε στη σχάρα του μηχανήματος και το ρύθμισε για μία πλύση σε υψηλή θερμοκρασία.

Ο πειραματισμός της ευτυχώς δεν κατέληξε σε καταστροφή, και η Άντζι χαρακτήρισε το «τελειωμένο» φιλέτο τουλάχιστον βρώσιμο: «Δεν βγήκε καθόλου άσχημο». Τελικά απόλαυσε το «sous vide» πλυντηρίου της με λίγο βραστό αρακά και πατάτες.

Βέβαια οι χρήστες του διαδικτύου δεν είχαν τόσους επαίνους για την συνταγή της: «Αν κλείσεις τα μάτια και τη μύτη, φαντάζει θεσπέσιο», σχολίασε κάποιος. «Σε παρακαλώ στείλε μου τη συνταγή, για να τη σκίσω», έγραψε ένας ακόμα.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA