Μενού
Squid Game
Squid Game | IMDB
  • Α-
  • Α+

Είναι «πολλά τα προβλήματα» που έχουν προκύψει στα γυρίσματα του ριάλιτι που βασίζεται στη σειρά-φαινόμενο Squid Game. Μεταξύ αυτών, οι δημιουργοί προβληματίστηκαν για το πώς θα «εξολοθρεύσουν» τους διαγωνιζομένους.

Στο "Squid Game: The Challenge" θα συμμετέχουν συνολικά 456 άτομα, που θα κληθούν να περάσουν από δοκιμασίες ανάλογες με εκείνες της τηλεοπτικής παραγωγής φαντασίας, στην οποία φτωχοί παρασύρονται ώστε να παίξουν θανατηφόρες εκδοχές παιδικών παιχνιδιών, διακινδυνεύοντας τον θάνατο για τον πλούτο.

Η σειρά, να σημειωθεί, γνώρισε παγκόσμια επιτυχία και έφτασε σε περισσότερα από 140 εκατομμύρια νοικοκυριά ανά τον κόσμο, δημιουργώντας φρενίτιδα. Βάσει αυτών, αποφασίστηκε να γυριστεί και μία - σχετικά - αληθινή εκδοχή του, γράφει ο Guardian. 

Ο Stephen Lambert, στο στούντιο του οποίου θα γυριστεί το ριάλιτι, έκανε λόγο για ένα «ασυνήθιστο» πρότζεκτ και σημείωσε πως είναι πολλά τα προβλήματα που εντοπίζονται στην απόδοσή του πρωτότυπου. 

«Υπήρξε μία γενική συμφωνία, από την αρχή, ότι δεν θα ήταν καλή ιδέα να σκοτώσουμε διαγωνιζόμενους» αστειεύτηκε ο Lambert. Αλλά, το ερώτημα που δημιουργήθηκε ήταν πώς θα αποκλείονταν από τη συνέχεια καθώς οι πυροβολισμοί των ηττημένων - ακόμα και εάν δεν είναι αληθινοί - μπορεί να προκαλέσουν έντονη δυσφορία στο κοινό. Τα συνεχή περιστατικά πυροβολισμών σε σχολεία στις ΗΠΑ αλλά και οι πόλεμοι στην Ουκρανία και τη Γάζα, κατέστησαν απολύτως αναγκαία μία νέα προσέγγιση.

Τελικώς, αποφασίστηκε οι παίκτες να φέρουν πάνω τους ορισμένα σφαιρίδια που θα εκρήγνυνται όταν χάνουν. Αλλά, το χρώμα που θα βγαίνει δεν θα είναι κόκκινο, όπως το αίμα, αλλά μαύρο. Πλην των δολοφονιών, το spin-off είναι κατά τα άλλα εξαιρετικά παρόμοιο με το πρωτότυπο. 

Ο Lambert ενημέρωσε πως το έπαθλο θα είναι σχεδόν 4,5 εκατομμύρια δολάρια, που ισοδυναμεί με 10.000 δολάρια ανά παίκτη - κάνοντας το "Squid Game: the Challenge" το μεγαλύτερο τηλεπαιχνίδι στην ιστορία της τηλεόρασης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA