Μενού
kabosu
Η Kabosu | @kabosumama
  • Α-
  • Α+

Η Kabosu, ο παγκοσμίου φήμης σκύλος πίσω από το meme «doge», αποτέλεσε την έμπνευση για δημιουργία κρυπτονομίσματος και αποθεώθηκε από τον Έλον Μάσκ, πέθανε σε ηλικία 19 ετών. 

Η ιδιοκτήτρια της Kabosu, Atsuko Sato, είπε ότι την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί ένα «αποχαιρετιστήριο πάρτι» για το πολυαγαπημένο σκυλί της. Η Atsuko, η οποία υιοθέτησε την εγκαταλελειμμένη τότε Kabosu το 2008, δήλωσε: «Σήμερα, 24 Μαΐου (2024) έπεσε σε βαθύ ύπνο. Η Kabosu αναπαύεται τώρα».

kabosu

Η Kabosu που έγινε διάσημη 

Η Kabosu έγινε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ζώα στο διαδίκτυο όταν το 2010 μια φωτογραφία της, στην οποία ποζάρει με διπλωμένα πόδια και μια περίεργη έκφραση, έγινε viral σε Reddit, Tumblr και 4Chan.

kabosu
@kabosumama

Σύντομα οι χρήστες του διαδικτύου άρχισαν να κάνουν photoshop το πρόσωπο της Kabosu πάνω σε ο,τιδήποτε μπορεί να σκεφτεί κανείς. Το meme αργότερα υιοθετήθηκε από μάρκες όπως η Oreo και το μετρό της Στοκχόλμης.

Η δημοτικότητα του meme «doge» εδραιώθηκε τον Δεκέμβριο του 2013, όταν δύο προγραμματιστές δημιούργησαν ένα εναλλακτικό κρυπτονόμισμα με την ονομασία Dogecoin, ως μια γλαφυρή απάντηση στο Bitcoin, που αντανακλούσε την αγάπη του διαδικτύου για τα meme με ζώα. Η μέγιστη αξία του έφτασε άνω των 400 δολαρίων το 2014 και θεωρείται το πρώτο σατιρικό κρυπτονόμισμα.

Ο Έλον Μασκ είναι από τους πιο γνωστούς υποστηρικτές του Dogecoin, ενώ το κρυπτονόμισμα έχει γίνει χορηγός της αγγλικής ομάδας ποδοσφαίρου Watford, με το πρόσωπο της Kabosu να τυπώνεται σε φανέλες της. 

Τον περασμένο Απρίλιο, ο Έλον Μασκ άλλαξε για λίγο το λογότυπο του Twitter/X με μια εικόνα της Kabosu - προκαλώντας την εκτόξευση της τιμής του κρυπτονομίσματος στα ύψη. 

Η Atsuko είπε ότι ο Kabosu είχε διαγνωστεί με χολαγγειοηπατίτιδα και λευχαιμία τον Δεκέμβριο 2022.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA