Μενού
Scottie Pippen
Ο Σκότι Πίπεν σε μια συνέντευξη με το κανάλι της Ευρωλίγκα, που δεν πολυκαταλαβαίνει τι ακριβώς συμβαίνει γύρω του. | Euroleague TV-Screenshot
  • Α-
  • Α+

Ο Σκότι Πίπεν είναι ένας θρύλος του NBA. Πρόκειται για έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους της ομάδας-δυναστείας του Φιλ Τζάκσον, των Σικάγο Μπουλς του Μάικλ Τζόρνταν, του Τόνι Κούκοτς, του Στιβ Κερ και όλων των άλλων θρυλικών παικτών που φόρεσαν τα κόκκινα.

Τον είδαμε πρόσφατα και στο Final Four της Ευρωλίγκας, δίπλα στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, δίπλα στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, αμήχανο, μπροστά σε ευρωπαϊκές υπερδυνάμεις του μπάσκετ που ποτέ του δεν είχε ξαναδεί. Τουλάχιστον το παραδέχτηκε. 

Αμηχανία και Σκότι Πίπεν πάνε μαζί

Από την εποχή της συνύπαρξης του Σκότι με τον Τσαρλς Μπάρκλεϊ στους Χιούστον Ρόκετς, όταν ζήτησε μεταγραφή από τη διοίκηση, και ο Μπάρκλεϊ τον χαρακτήρισε «κακομαθημένο», από τον καυγά του με τον Φιλ Τζάκσον σε τάιμ άουτ αγώνα playoffs των Μπουλς απέναντι στους Νικς, επειδή είχε ζητήσει να εκτελέσει σουτ ο Τόνι Κούκοτς και όχι εκείνος, από τη (δίκαιη) κόντρα του με τη διοίκηση των Μπουλς για το ιδιαίτερα «φτωχό» πρώτο του συμβόλαιο, έως τις κόντρες του με τον Μάικλ Τζόρνταν, με αφορμή το ντοκιμαντέρ Last Dance, ο Σκότι μας έχει χαρίσει στιγμές αμηχανίες σε γενναίες ποσότητες.

Τίποτα όμως δεν ξεπερνά αυτό το ψευδώνυμο, αυτό τον καθόλου κολακευτικό τίτλο που έχει κερδίσει, για την τσιγκουνιά του! Είναι ο No Tippin Pippen (μτφ. ο Πίπεν που δεν δίνει φιλοδωρήματα). 

Θρυλικές ιστορίες

Σύμφωνα με σχετικό νήμα στο Reddit, υπάλληλος ντελίβερι είχε παραδώσει φαγητά αξίας 99,25 δολαρίων στον Πίπεν. Εκείνος του έδωσε 100 δολάρια και του ζήτησε ρέστα. Όταν ο υπάλληλος του είπε ότι δεν είχε ψιλά, εκείνος του ζήτησε να γυρίσει στο αμάξι του και να ψάξει για τα 75 σεντς.

Ενώ λοιπόν ο υπάλληλος του ταχυφαγείου έψαχνε για τα ψιλά, ένας περαστικός που έβλεπε το περιστατικό, έδωσε ένα χαρτονόμισμα των 20 δολαρίων στον Πίπεν και τον παρακάλεσε να μην το ξανακάνει.

Ιστορίες παρόμοιες υπάρχουν ένα σωρό, αναφορές στο ESPN και στην Βικιπαίδεια, και πολλές από αυτές αποδίδουν το ίδιο «κουσούρι» ΚΑΙ στον Μάικλ Τζόρνταν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA