Μενού
makeup
TikTok
  • Α-
  • Α+

To make up είναι καθημερινότητα για εκατομμύρια ανθρώπους οι οποίοι χρησιμοποιούν και τα γνωστά σε όλους σφουγγαράκια που απλώνουν το προϊόν. Όμως πολλοί δεν γνωρίζουν πόσο βρόμικα είναι πραγματικά μιας και μένουν στο εσωτερικό τους υπολείμματα.

Πιο συγκεκριμένα, με τη συχνή χρήση, τα σφουγγαράκια μαζεύουν νεκρό δέρμα, βρωμιές και διάφορα έλαια που παράγει το δέρμα μας. 

Αυτός είναι και ο βασικός λόγο που πολλά άτομα παθαίνουν διάφορες δερματικές παθήσεις με αποτέλεσμα να αποκτούν κοκκινίλες, σπυράκια και να συμβαίνει φράξη των πόρων. Η glamtech προειδοποιεί μέσω του TikTok πως πρέπει να γίνεται συχνός καθαρισμός στα σφουγγαράκια και τα πινέλα.

@myglamtech

Replying to @Nessa_Lover you’d be surpised what is lying inside them 🦠🤢 #makeup #infection #fyp

♬ original sound - KangMantos

 

Σύμφωνα με τη Dailymail σε έρευνα που πραγματοποίησαν ειδικοί δερματολογίας του Aventus Clinic, φάνηκε πως τα πινέλα μακιγιάζ περιέχουν περισσότερα βακτήρια και από μια λεκάνη τουαλέτας. 

Η έρευνα σε 12 πινέλα έδειξε πως τα 11 ήταν όντως πιο βρόμικα από μια λεκάνη. Η σκιά ματιών ήταν η πιο έντονη, έπειτα το ρουζ και μετά το lipgloss. 

«Είναι απαίσιο να βλέπεις την ποσότητα των βακτηρίων που θα μπορούσαν ενδεχομένως να καθίσουν σε ένα πινέλο μακιγιάζ. Ακόμη και αφού ένα άτομο χρησιμοποιήσει ένα πινέλο μακιγιάζ για πρώτη φορά, θα έχει σίγουρα βακτήρια» δήλωσε ο Δρ Σουχάιλ Αλάμ, ιατρικός διευθυντής στην Κλινική Aventus.

Google News

Αυτό το άρθρο στο Reader δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη γνωμάτευση ενός ιατρού. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας έχετε, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο επαγγελματία υγείας.