«Ο εκλεγμένος πρόεδρος πιστεύει ότι πρέπει να επιταχύνουμε τη διανομή του εμβολίου, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι οι Αμερικανοί που το χρειάζονται περισσότερο θα το λάβουν το συντομότερο δυνατόν», είπε ο Τ.Τζ. Ντάκλο, ένας εκπρόσωπος της ομάδας μετάβασης του Μπάιντεν.
«Είναι υπέρ της άμεσης αποδέσμευσης των διαθέσιμων δόσεων και πιστεύει ότι η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να κρατάει αποθέματα, ώστε να γίνουν περισσότερα εμβόλια στα μπράτσα των Αμερικανών τώρα», πρόσθεσε.
Στην ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι ο Μπάιντεν θα παρουσιάσει την επόμενη εβδομάδα τη στρατηγική του για την παράδοση των διαθέσιμων δόσεων μετά την ορκωμοσία του, στις 20 Ιανουαρίου.
Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ έμεινε πολύ μακριά από τον στόχο που είχε θέσει, να εμβολιάσει δηλαδή 20 εκατομμύρια Αμερικανούς (με την πρώτη από τις δύο απαιτούμενες δόσεις) μέχρι το τέλος του 2020.
- Εισαγγελική πρόταση για ενοχή πατέρα Αντωνίου: «Κεντρικό πρόσωπο της Κιβωτού - Τίποτα δεν γινόταν αν δεν το ήξερε»
- Η μνήμη για την Καισαριανή ξαναγράφεται: Οι άγνωστες ιστορίες του Παπαδήμα και του Ρίζου που ταυτοποιήθηκαν
- Ποια ήταν η Ισραηλινή που βρέθηκε νεκρή στο Σύνταγμα – Δημιουργός της σειράς «Tehran»
- Η σκοτεινή υπόθεση του Αριστείδη Παγκρατίδη – Ποιος ήταν ο «Δράκος του Σέιχ Σου»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.