H αναφορά του Ιταλού πρωθυπουργού, Τζουζέπε Κόντε, παραπέμπει στη μείωση του ποσοστού εμβολίων που παραδόθηκαν από την Pfizer στην Ιταλία την τελευταία εβδομάδα (- 29% σε σχέση με την αρχική συμφωνία) και την ανακοίνωση της εταιρείας AstraΖeneca ότι κατά το πρώτο τρίμηνο κυκλοφορίας του εμβολίου της, θα παραδώσει στην Ιταλία 60% λιγότερα εμβόλια από όσα είχαν συμφωνηθεί.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η χώρα του, προσφεύγοντας στην δικαιοσύνη, υπερασπίζει με κάθε τρόπο τους πολίτες της και ζητά τον σεβασμό των συμφωνιών.
«Η επιβράδυνση της παράδοσης των εμβολίων αποτελεί σοβαρή παραβίαση των συμφωνιών και προκαλεί τεράστιες ζημιές στην Ιταλία και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, με άμεσες συνέπειες επί της ζωής και της υγείας των πολιτών μας, αλλά και του κοινωνικού και οικονομικού ιστού μας που έχει ήδη πληγεί ιδιαίτερα, από ένα χρόνο πανδημίας», τόνισε επίσης ο Τζουζέπε Κόντε.
Διαβάστε Ακόμα
Κορονοϊός: 27 μεταλλαγμένα κρούσματα στην Ελλάδα
Συνεχίζονται οι περιορισμοί στις πτήσεις εσωτερικού - Ποιοι επιτρέπεται να ταξιδέψουν
- Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη: Φοιτητής απειλεί να πέσει από τον τρίτο όροφο
- Έλληνικό σουβλατζίδικο στο Παρίσι έχει ένα κάπως ερωτικό όνομα
- Μελισσοκόμος εξαπέλυσε σμήνη κατά αστυνομικών για να σώσει καρκινοπαθή φίλο της από την έξωση
- Το άγνωστο guest της Γιαννακοπούλου στο «Λόγω Τιμής» – Όταν μοιραζόταν το ίδιο πλάνο με τον Πυρπασόπουλο
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.