Μενού
  • Α-
  • Α+

Κάτι που γίνεται «για πρώτη φορά» στον τομέα της φαρμακευτικής βιομηχανίας, όπως δήλωσε σήμερα ο Ολιβιέ Μποζιγιό, επικεφαλής της εταιρείας στη Γαλλία, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL.

Η γαλλική φαρμακευτική εταιρεία Sanofi σε ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί της Τετάρτης, επιβεβαίωσε την πρόσβαση της Pfizer-BioNTech στις γραμμές παραγωγής της από το καλοκαίρι του 2021

Η Sanofi «θα αναλάβει τα τελευταία στάδια της παρασκευής ώστε να παρασχεθούν περισσότερες από 125 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κατά της Covid-19 στην Ευρωπαϊκή Ένωση», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο Ολιβιέ Μποζιγιό, στις δηλώσεις που έκανε στο RTL, πρόσθεσε πως «το διακύβευμα δεν είναι καθόλου οικονομικό, αλλά αφορά τη δυνατότητα διανομής τους το ταχύτερο δυνατό». Παράλληλα, υπεραμύνθηκε των στρατηγικών επιλογών της εταιρείας του, η οποία έχει επικριθεί έντονα για την καθυστέρηση στην παραγωγή του κυριότερου υποψήφιου εμβολίου κατά του νέου κορονοϊού.

«Η Moderna και η BioNTech έκαναν αυτή την επιλογή (της καινοτόμας τεχνολογίας του αγγελιαφόρου RNA), επειδή επίσης ήταν η μοναδική τεχνολογία που είχαν. Εμείς είχαμε πολλές επιλογές. Επιλέξαμε κάτι το οποίο θα ελέγχαμε», είπε, αναφερόμενος στο εμβόλιο που χρησιμοποιεί την τεχνολογία ανασυνδυασμένης πρωτεΐνης το οποίο αναπτύσσει από κοινού με τη βρετανική GSK.

Εμπόδια στις κλινικές δοκιμές

Όμως αυτό το εμβόλιο, που είχε αρχικά ανακοινωθεί για το καλοκαίρι του 2021, συνάντησε εμπόδια έπειτα από απογοητευτικές κλινικές δοκιμές.

«Θα έρθει μέχρι το τέλος του έτους. Αναμένουμε ότι θα έχουμε μια πολύ καλή αποτελεσματικότητα», είπε ο Μποζιγιό. «Θα διερευνήσουμε επίσης την αποτελεσματικότητα του εμβολίου αυτού στα νέα στελέχη» του ιού, διευκρίνισε.

  • Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Η Pfizer απαντά στην Ιταλία: Ομαλοποίηση στις παραδόσεις των εμβολίων την ερχόμενη εβδομάδα

Εμβόλιο-Κορονοϊός: Εξηγήσεις από τη Pfizer για τις νέες καθυστερήσεις θα ζητήσει η Κομισιόν

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA