Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Αγιατολάχ Αμπάς Ταμπριζιάν έκανε τις εξωφρενικές αυτές δηλώσεις την Τρίτη στην πλατφόρμα κοινωνικών μέσων Telegram, σύμφωνα με την Jerusalem Post.

«Μην πηγαίνετε κοντά σε εκείνους που έκαναν το εμβόλιο», έγραψε ο ριζοσπαστικός Ισλαμιστής στους σχεδόν 210.000 οπαδούς του. «Έχουν γίνει ομοφυλόφιλοι.»

Ο Ταμπριζιάν, ο οποίος ζει στη θρησκευτική πρωτεύουσα του Κουόμ και του οποίου οι οπαδοί αναφέρονται σε αυτόν ως Αγιατολάχ, έχει ιστορία προώθησης της μισαλλοδοξίας και ψευδών πληροφοριών για την ιατρική της Δύσης.

«Όπως και άλλοι κληρικοί στο καθεστώς, ο Ταμπριζιάν συσχετίζει όλες τις ελλείψεις και τα μειονεκτήματα με τη σεξουαλικότητα», δήλωσε η Ιρανή αντιφρονούσα Σέινα Βοϊούντι στην Jerusalem Post.

«Οι κληρικοί στο Ιράν υποφέρουν από έλλειψη γνώσης και ανθρωπιάς. Στην πραγματικότητα, ο στόχος του να διαδώσει ανοησίες αποσκοπεί στο να αποθαρρύνει τον κόσμο από το να εμβολιαστεί. Την ίδια στιγμή, ο ηγέτης του καθεστώτος και άλλοι αξιωματούχοι έλαβαν το εμβόλιο της Pfizer και δεν το παρέχουν στους υπόλοιπους με τη δικαιολογία ότι δεν εμπιστεύονται τη Δύση.»

Δαιμονοποίηση εμβολίου και ανθρώπων

Ένας εξέχων υποστηρικτής των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων δήλωσε στην ισραηλινή εφημερίδα ότι οι τακτικές εκφοβισμού πολλών Ιρανών θρησκευτικών και πολιτικών ηγετών συχνά συνδυάζουν την άγνοια και το μίσος.

«Δαιμονοποιεί τόσο το πρόγραμμα εμβολιασμού όσο και τους ανθρώπους LGBT+ χωρίς ίχνος αποδεικτικών στοιχείων», ανέφερε ο Πίτερ Τάτσελ.

«Επιδιώκοντας να τρομάξει το κοινό να μην εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, τροφοδοτεί την πανδημία και θέτει σε κίνδυνο ζωές», πρόσθεσε. 

Η ομοφυλοφιλία τιμωρείται με εκτέλεση στο Ιράν και χιλιάδες ομοφυλόφιλοι έχουν θανατωθεί από την Ιρανική Επανάσταση το 1979, σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα.

Το 2019, ένας Ιρανός υπουργός Εξωτερικών υπερασπίστηκε αυτές τις φρικαλεότητες στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο της Γερμανίας.

«Η κοινωνία μας έχει ηθικές αρχές σχετικά με τη συμπεριφορά των ανθρώπων εν γένει. Και αυτό σημαίνει ότι ο νόμος είναι σεβαστός και Τηρείται», δήλωσε ο Μοχάμαντ Τζαουάντ Τζάριφ στην Deutsche Welle.

Το 2018 και το 2019, το Ιράν εκτέλεσε τουλάχιστον εννέα παιδιά, καθώς οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις αφού κατηγόρησαν τη χώρα ότι παραβίασε τη συμφωνία για τα πυρηνικά του 2015.

Πηγή: New York Post

Διαβάστε ακόμα

Τουρκία: Εντοπίστηκε μυστηριώδης μεταλλικός μονόλιθος

Η δύσκολη επόμενη μέρα των «Covidiots»: Πώς ζει κανείς χωρίς εξωτικά ταξίδια;

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA