Η Επιτροπή «αξιολογεί προσεκτικά τα δεδομένα ασφαλείας για το εμβόλιο της AstraZeneca. Οταν η αξιολόγηση ολοκληρωθεί, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα κοινοποιήσει αμέσως τα ευρήματα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Υπενθυμίζεται πως η εκτελεστική διευθύντρια Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) Εμέρ Κουκ, ανέφερε ότι «δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το εμβόλιο της AstraZeneca έχει προκαλέσει την δημιουργία θρόμβων». Επισήμανε δε ότι ο αριθμός των περιστατικών που έχει αναφερθεί είναι αντίστοιχος με τον αριθμό που συναντάται στο γενικό πληθυσμό.
«Τα περιστατικά είναι πολύ σπάνια και χρειάζεται να αξιολογηθούν», είπε προσθέτοντας ότι υπάρχει σε εξέλιξη έρευνα για τυχόν παρενέργειες του εμβολίου της AstraZeneca, τα αποτελέσματα της οποίας θα ανακοινωθούν στην Πέμπτη.
Οι μεγαλύτερες χώρες της ΕΕ -Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία- έχουν αναστείλει προσωρινά τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca, αναμένοντας τα αποτελέσματα έρευνας του ΕΜΑ για κάποια μεμονωμένα περιστατικά θρομβώσεων, αιμορραγιών και χαμηλού αριθμού αιμοπεταλίων που παρατηρήθηκαν σε εμβολιασθέντες.
Διαβάστε Ακόμα
ΠΟΥ: Πράσινο φως για το εμβόλιο της Johnson & Johnson και για τις μεταλλάξεις του κορονοϊού
- Κασσελάκης και Καμμένος «κρυφοκοιτάζουν» την Καρυστιανού - Πού «πατάνε» και γιατί θέλουν «πολιτικό γάμο»
- Ο «σφαγέας» της Άρτας: Από ένα κέρασμα στο καφενείο, σκότωσε έξι συγχωριανούς του
- «Γενέθλια ’86»: Η αυτοκτονία του Νίκου Σκυλοδήμου που έγινε τραγούδι
- Ρία Ελληνίδου: Η ξεχασμένη εμφάνιση στο «Στην Υγειά Μας Ρε Παιδιά» 12 χρόνια πριν
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.