Μενού
  • Α-
  • Α+

«Πρόκειται για το μεγαλύτερο εμβολιαστικό πρόγραμμα στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Ποτέ κανένας δεν αγόρασε τόσα πολλά εμβόλια από τόσες πολλές εταιρίες για τόσο πολλούς ανθρώπους», τόνισε ο Μαργαρίτης Σχοινάς, στο περιθώριο της συνάντησης που είχε στη Θεσσαλονίκη με τον δήμαρχο Σερρών, Αλέξανδρο Χρυσάφη.

«Είμαστε απόλυτα μέσα στους στόχους»

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις επικρίσεις, που διατυπώνονται ως προς τη διαχείριση του εμβολιαστικού προγράμματος, απάντησε πως «είναι επόμενο σε ένα κολοσσιαίο πρόγραμμα αυτής της εμβέλειας να υπάρχουν κάποιες αρρυθμίες».

Υπογράμμισε δε πως αυτές οι αρρυθμίες παρατηρήθηκαν «κυρίως στην αρχή του και κυρίως από μια από τις τέσσερις εταιρίες που έχουμε εγκρίνει τα εμβόλια τους, η οποία ξαφνικά ανακάλυψε ότι δεν μπόρεσε να συνδυάσει τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει απέναντι στην Ε.Ε με την ικανότητα της να παράγει τα εμβόλια».

«Αυτή η κατάσταση εξομαλύνεται με μια σειρά από μέτρα που πήραμε. Είμαστε απόλυτα μέσα στους στόχους του εμβολιαστικού προγράμματος, μέχρι τα τέλη του Ιουνίου θα έχουμε 300.000.000 δόσεις - που θα έχουν ήδη διατεθεί - στις οποίες προστίθενται οι ήδη 60.000.000 που διατίθενται μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Θα είμαστε σε θέση μέχρι το τέλoς του καλοκαιριού, ίσως και λίγο νωρίτερα, να εμβολιάσουμε το 70% του γενικού πληθυσμού των Ευρωπαίων και πριν το καλοκαίρι όλους τους ηλικιωμένους.

Αρα ο θόρυβος είναι θόρυβος αλλά η ουσία είναι ότι το ευρωπαϊκό εμβολιαστικό πρόγραμμα προχωράει και θα κριθεί στην τελική ανάπτυξη του όχι στην αρχική», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

«Πράσινο Πιστοποιητικό»: Αισιοδοξία για συμφωνία πριν το καλοκαίρι

Αναφορικά με το «πράσινο πιστοποιητικό», ο κύριος Σχοινάς εξέφρασε την ελπίδα πως θα υπάρξει σύντομα συμφωνία:

«Ηταν μια ιδέα που στην αρχή της δεν είχε πάρα πολλούς φίλους, αλλά μέσα σε δυο μήνες καταφέραμε να την κάνουμε από μια ιδέα πρόταση και περιμένουμε σύντομα από πρόταση να γίνει απόφαση.

Θα συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής την ερχόμενη εβδομάδα και ελπίζουμε πριν το καλοκαίρι να έχουμε τη συμφωνία των κρατών μελών και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έτσι ώστε να μην χαθεί αυτό το ευρωπαϊκό καλοκαίρι», δήλωσε σχετικά.

Διαβάστε ακόμα

ΠΟΕΔΗΝ: Πεθαίνουν διασωληνωμένοι εκτός Εντατικής - Μόλις 5 κενές κλίνες ΜΕΘ Covid στην Αττική

Άκαρπη η τηλεδιάσκεψη Κικίλια με ιατρικούς συλλόγους - Στο τραπέζι η επίταξη ιδιωτών γιατρών

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.