Το ενδεχόμενο η AstraZeneca να έχει χρησιμοποιήσει «ξεπερασμένες πληροφορίες» αναφορικά με τα αποτελέσματα για το εμβόλιο COVID-19 εξετάζουν οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι υγείας των ΗΠΑ.
Το Συμβούλιο Παρακολούθησης Δεδομένων και Ασφάλειας της χώρας δήλωσε πως ανησυχεί ότι η AstraZeneca μπορεί να έχει παράσχει μια ελλιπή εικόνα των δεδομένων αποτελεσματικότητας.
«Προτρέπουμε την εταιρεία να συνεργαστεί με το DSMB (Συμβούλιο Παρακολούθησης Δεδομένων και Ασφάλειας) για να επανεξετάσει τα δεδομένα σχετικά με την αποτελεσματικότητα και να διασφαλίσει ότι τα πιο ακριβή, ενημερωμένα δεδομένα θα δημοσιοποιηθούν το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε η ομάδα με επικεφαλής τον Άντονι Φάουτσι.
Η AstraZeneca ανέφερε τη Δευτέρα πως το εμβόλιο της είναι αποτελεσματικό κατά 79% στην πρόληψη της COVID-19, έπειτα από κλινική δοκιμή στις ΗΠΑ σε περισσότερους από 30.000 εθελοντές.
- Τίνα Μεσσαροπούλου κατά Λιάγκα με αφορμή το βίντεο με τον Τζώρτζογλου: «Ντράπηκε κι η ντροπή, παρωδία»
- Ανασχηματισμός: Τι σηματοδοτούν τα νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση - Ο πρωτογενής τομέας και οι αλλαγές στη ΝΔ
- Aυξάνεται κι άλλο η τιμή στο σουβλάκι: Αναμένεται να ξεπεράσει τα 4,5 ευρώ στην Αθήνα
- Ο καιρός στην Αθήνα: Πού θα κυμανθεί η θερμοκρασία τη Μεγάλης Εβδομάδας - Η εκτίμηση για βροχές
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.