Μενού
  • Α-
  • Α+

Εκτός από τα εμβόλια, αναμένεται και φάρμακα να μπουν στη «μάχη» κατά του κορονοϊού. Σύμφωνα με το OPEN, ως τον Οκτώβριο αναμένεται να κυκλοφορήσουν τρία φάρμακα κατά του κορονοϊού. Επίσης, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021, τα φάρμακα κατά του κορονοϊού αναμένεται να είναι πέντε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. 

Ινδική μετάλλαξη και εμβόλια 

Όσον αφορά την ινδική μετάλλαξη του κορονοϊού, διαπιστώθηκε πως τα εμβόλια mRNA (Pfizer/Moderna) την καταπολεμούν. Οι ειδικοί εικάζουν ότι η ινδική μετάλλαξη ενδεχομένως καταπολεμάται και από τα εμβόλια των AstraZeneca και Johnson & Johnson. 

Το φάρμακο Lenzilumab

Επίσης, ένα νέο υπό δοκιμή φάρμακο, το μονοκλωνικό αντίσωμα Lenzilumab της εταιρείας Humanigen Inc, μειώνει σημαντικά την πιθανότητα διασωλήνωσης των ασθενών με σοβαρή COVID-19 λόγω πνευμονίας, καθώς τους βοηθά να αναπνέουν μόνοι τους. Οι ερευνητές, οι οποίοι έκαναν τη σχετική προδημοσίευση στο medRxiv, πραγματοποίησαν τυχαιοποιημένη, διπλά «τυφλή» και ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο (πλασίμπο) κλινική δοκιμή σε 540 ασθενείς με μέση ηλικία 60 ετών. Οι μισοί από αυτούς πήραν το lenzilumab σε τρεις ενδοφλέβιες δόσεις (σε απόσταση οκτώ ωρών η μία από την άλλη) και οι άλλοι μισοί το ψευδοφάρμακο.

Διαπιστώθηκε ότι η ομάδα των ασθενών που έκανε τη θεραπεία με το νέο μονοκλωνικό αντίσωμα είχε κατά μέσο όρο 54% μεγαλύτερη πιθανότητα επιβίωσης χωρίς την ανάγκη διασωλήνωσης σε ΜΕΘ. Για όσους έπαιρναν, επίσης, κορτικοστεροειδή και ρεμδεσιβίρη, η αύξηση της πιθανότητας επιβίωσης χωρίς διασωλήνωση έφθασε το 92%. Για «σημαντική βελτίωση στη θεραπεία της COVID-19» έκανε λόγο ο διευθύνων σύμβουλος της Humanigen, δρ Κάμερον Ντουράντ, σύμφωνα με το Reuters.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.