Μενού
  • Α-
  • Α+

Πρώτη ημέρα σήμερα που οι 40άρηδες, όσοι ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 40 - 44 ετών έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν ραντεβού ώστε να κάνουν όλα τα εμβόλια και όχι μόνο της AstraZeneca όπως συνέβαινε μέχρι τώρα. Ήδη από το πρωί της Παρασκευής έχουν σπεύσει να προγραμματίσουν ραντεβού για εμβολιασμό κατά του κορονοϊού περισσότεροι από 40.000 πολίτες.

Διαβάστε ακόμη: Οδηγίες EMA για AstraZeneca: Ποιοι και πότε να ελέγχονται για θρομβώσεις μετά το εμβόλιο

Μέχρι τώρα και η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, όπως και όλοι από τα 30 ως και τα 49 είχαν τη δυνατότητα να κάνουν μόνο το εμβόλιο της AstraZeneca, πλέον όμως μπορεί να γίνει επιλογή εμβολίου. Από την πρώτη ημέρα που άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των 40-44 περίπου το 20%, 100.000 πολίτες, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η ΕΡΤ, είχαν είτε προγραμματίσει ραντεβού είτε πραγματοποιήσει έστω την πρώτη δόση.

Από την ανταπόκριση που θα υπάρξει τώρα για να εμβόλια και των άλλων εταιριών θα κριθεί σε σημαντικό βαθμό το πότε να ανοίξει η αντίστοιχη πλατφόρμα και για τις ηλικίες 35-36. Η άλλη παράμετρος έχει να κάνει με τις παραδόσεις. 

Όπως και να έχει, μέχρι τις αρχές Ιουνίου αναμένεται να έχει ανοίξει και η πλατφόρμα για τις ηλικίες 35-39 ενώ στη συνέχεια προς τα μέσα του Ιουνίου θα μπορούν να προγραμματίσουν ραντεβού για εμβολιασμό και οι 20άρηδες.

Εμβόλιο: Τι ισχύει με την ποινή 16 ημερών

Υπάρχουν και εκείνοι που δεν μπορούν, για την ώρα, να κλείσουν νέο ραντεβού για τον εμβολιασμό τους, καθώς αντιμετωπίζουν την ποινή των 16 ημερών, που επιβάλλεται σε όσους έχουν αλλάξει το ραντεβού τους. 

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, ερωτηθείς για το ζήτημα της ποινής, επισήμανε πως αυτή επιβάλλεται όταν ο πολίτης έχει αλλάξει το ραντεβού του δυο φορές, και όχι μία. Υποστήριξε, άλλωστε, πως η αλλαγή των ραντεβού δεν μπορεί να γίνει χωρίς όριο, καθώς αυτό δημιουργεί πρόβλημα στην εμβολιαστική αλυσίδα, ενώ τόνισε πως αρχικά η ποινή ήταν 30 ημέρες και έπειτα κατέβηκε στις 16 ημέρες.

Πώς κλείνουμε και πώς αλλάζουμε το ραντεβού 

Οι πολίτες που επιθυμούν να εμβολιαστούν, μπαίνουν στο emvolio.gov.gr και αναγράφοντας τον ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ τους βλέπουν το εμβολιαστικό κέντρο και τις ημερομηνίες εμβολιασμού τους και κλείνουν ηλεκτρονικά τα ραντεβού.

Επίσης οδηγίες για τους πολίτες που είναι πολύ πιθανό να χάσουν το προγραμματισμένο ραντεβού τους, υπάρχουν στο emvolio.gov.gr. Παρακάτω, παρουσιάζονται αναλυτικά τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει όποιος χάσει τον προγραμματισμένο εμβολιασμό του:

Τα βήματα:

Αρχικά μπαίνετε στην πλατφόρμα https://emvolio.gov.gr.

Image removed.

Στη συνέχεια ακολουθείτε τη διαδικασία της πρώτης φοράς για τον προγραμματισμό του ραντεβού.

Image removed.

Η διαδικασία για ραντεβού για εμβολιασμό

  • Το πρώτο βήμα γίνεται στην ιστοσελίδα emvolio.gov.gr

  • Στη συνέχεια εισάγουμε AMKA και ΑΦΜ ή επώνυμο

Image removed.

  • Μπαίνουμε στη σχετική εφαρμογή

Image removed.

  • Εκεί ζητούνται οι κωδικοί του TAXΙS Net

  • Γίνεται η σχετική επιβεβαίωση

Image removed.

  • Επιβεβαιώνουμε τα στοιχεία

Image removed.

  • Επιλέγουμε εμβολιαστικό κέντρο καθώς και τη διαθέσιμη ημερομηνία

Image removed.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA