Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα συμπτώματα των εποχικών αλλεργιών κατά την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού, ενδέχεται να δημιουργήσουν σύγχυση και προβλήματα, δεδομένου ότι ορισμένα από αυτά είναι κοινά και για τις δύο καταστάσεις. Όπως αναφέρει ο Δρ. Jonathan Matz, αλλεργιολόγος και ανοσολόγος στο LifeBridge Health στο Μέριλαντ, «εκδηλώσεις όπως συμφόρηση, πονόλαιμος και απώλεια όσφρησης είναι κοινές τόσο στις εποχιακές αλλεργίες όσο και στην COVID-19».

Διαβάστε ακόμη: Εμβόλια AstraZeneca και Johnson & Johnson: Γερμανοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι βρήκαν τι προκαλεί τις θρομβώσεις

«Δεν ανησυχούμε πολύ για τα άτομα που έχουν εποχικές αλλεργίες επειδή τα συμπτώματά τους είναι προβλέψιμα κάθε χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι εάν η καταρροή και ο πονόλαιμος είθισται να εμφανίζονται αυτήν την περίοδο του έτους, τότε πιθανότατα πρόκειται για εποχιακή αλλεργία», σημειώνει. Μαζί με την προβλεψιμότητα των συμπτωμάτων, ένα άλλο σημάδι εποχικών αλλεργιών είναι ο κνησμός στο λαιμό ή τη μύτη, που δεν συνάδει με τα συμπτώματα της COVID-19.

Στη διάκριση των δύο παθήσεων βοηθάει, επίσης, ο πυρετός, ο οποίος αποτελεί σύμπτωμα της COVID-19, αλλά όχι των εποχικών αλλεργιών. «Εάν έχετε προσπαθήσει να αξιολογήσετε τα συμπτώματά σας, αλλά δεν είστε σίγουροι και δεν αισθάνεστε καλά, είναι καλύτερα να υποβληθείτε σε εξετάσεις. Εάν παρουσιάζετε αυτά τα συμπτώματα και δεν πάσχατε ποτέ από αλλεργίες, τότε πρόκειται για COVID μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου», αναφέρει ο Matz.

Όπως ο ίδιος επισημαίνει, ακόμα κι αν επιβεβαιωμένα πάσχει κανείς από εποχικές αλλεργίες και όχι από COVID-19, η παρουσία «ύποπτων» συμπτωμάτων ενδεχομένως να κάνει τους άλλους να αισθάνονται άβολα, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε προβλήματα, καθώς ανοίγουν ξανά οι δραστηριότητες. «Εάν αντιμετωπίζετε ανησυχία από άλλα άτομα, εξετάστε το ενδεχόμενο να μιλήσετε με έναν αλλεργιολόγο και να λάβετε βεβαίωση ότι πάσχετε από εποχικές αλλεργίες», καταλήγει ο Matz.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA