Την καινοτόμο επέμβαση πραγματοποίησαν ο Καρδιοχειρουργός, Αναπληρωτής Διευθυντής Τμήματος Διαδερμικών Βαλβίδων του ΥΓΕΙΑ, κ. Γρηγόρης Παττακός και ο Αγγειοχειρουργός, Διευθυντής Α΄ Aγγειοχειρουργικής Κλινικής του ΥΓΕΙΑ, κ. Σταύρος Καλλιάφας.
Με τη χρήση ειδικού λογισμικού και με βάση τα δεδομένα της αξονικής αγγειογραφίας της θωρακικής και κοιλιακής αορτής που διενεργήθηκε στον ασθενή, κατασκευάστηκε στο εξωτερικό, ένα και μοναδικό ειδικό μόσχευμα προσαρμοσμένο στην ανατομία του σώματος του ασθενούς.
Η επέμβαση ήταν επιτυχής, με τον ασθενή να παραμένει λιγότερο από 24 ώρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΥΓΕΙΑ, λαμβάνοντας εξιτήριο την τρίτη μετεγχειρητική ημέρα.
Σε σχέση με την ανοιχτή χειρουργική αντιμετώπιση του ανευρύσματος, στην ενδοαγγειακή επιδιόρθωση μειώνεται ο χρόνος του χειρουργείου, η επικινδυνότητα της επέμβασης, ο μετεγχειρητικής χρόνος ανάρρωσης για τον ασθενή ενώ μηδενίζεται σχεδόν η απώλεια αίματος. Επίσης, δεν υπάρχει καμία τομή στο θώρακα ή την κοιλιά, παρά μόνο μια μικρή τομή 2 εκατοστών στο μηρό.
Η πρωτοποριακή αυτή επέμβαση, έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες ιατρικά επιτεύγματα που έχει επιτύχει το ΥΓΕΙΑ στα 50 και πλέον χρόνια λειτουργίας του, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά, ότι βρίσκεται στην αιχμή των ιατρικών εξελίξεων στον Τομέα της καρδιάς στην Ελλάδα, παρέχοντας αξιόπιστες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας στην αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών παθήσεων.
- Η Άντζελα Δημητρίου αποχαιρετά τη Bonnie Tyler με μια σπάνια φωτογραφία τους από το παρελθόν
- Καρύδη: Αποκάλυψε πόσα πληρώθηκε στον πρώτο της ρόλο και σοκαριστήκαμε όταν τα υπολογίσαμε σε ευρώ
- Τάσος Ιορδανίδης - Θάλεια Ματίκα: Ακρίδα διέκοψε την παράσταση - «Γίναμε ρεζίλι στην Κεντρική Μακεδονία»
- Αθηνά Οικονομάκου: «Τσιμπήστε με» - Η selfie που τράβηξε με την Τζένιφερ Λόπεζ
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.