Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα κουνούπια... προτιμούν μερικούς ανθρώπους και τους βάζουν στο «στόχαστρο» για να τους τσιμπήσουν. Σύμφωνα με τον εντομολόγο και ειδικό στα κουνούπια, στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, Δρ Τζόναθαν Ντέι, υπάρχουν άνθρωποι που λειτουργούν σαν «μαγνήτες» για τα συγκεκριμένα έντομα. 

Διαβάστε ακόμη: ΕΟΔΥ: Οι πολίτες να προστατεύονται από τα κουνούπια - «Καμπανάκι» για τον ιό του Δυτικού Νείλου

«Κάποιοι άνθρωποι παράγουν συγκεκριμένα χημικά στο σώμα τους. Αυτά τα χημικά, όπως το γαλακτικό οξύ, ελκύουν τα κουνούπια», λέει ο Δρ Ντέι στο Time. Υπάρχουν επίσης και στοιχεία πως τα κουνούπια προτιμούν συγκεκριμένη ομάδα αίματος, τη 0! Σύμφωνα με τον Δρ Ντέι, τα γονίδια, η ομάδα αίματος και οι χημικές ουσίες ευθύνονται για το πόσο τσιμπούν τα κουνούπια έναν άνθρωπο. Σημαντικό ρόλο παίζει επίσης και ο μεταβολικός ρυθμός του σώματος, δηλαδή πόσο διοξείδιο του άνθρακα αποβάλει. 

Τα κουνούπια χρησιμοποιούν το διοξείδιο του άνθρακα για να βρουν... στόχο στο πού θα τσιμπήσουν, σύμφωνα με τον Δρ Ντέι. «Όλα τα σπονδυλωτά παράγουν διοξείδιο του άνθρακα», αναφέρει. Τα κουνούπια τείνουν να έχουν προτίμηση στις έγκυες και τους παχύσαρκους εξαιτίας του μεταβολικού τους ρυθμού. Επίσης «η κατανάλωση αλκοόλ μετά από γυμναστική προσεγγίζει τα κουνούπια», λέει ο Δρ Ρέι. Ταυτόχρονα τα κουνούπια προτιμούν τους ανθρώπους που φορούν μαύρα ρούχα. «Έχουν πρόβλημα στο να πετάνε και γι αυτό βρίσκονται πάντα σε κοντινή απόσταση από το έδαφος. Εντοπίζουν στόχους συγκρίνοντας τη σιλουέτα τους με τον ορίζοντα»,  επισημαίνει ο εντομολόγος. 

Για να αποφύγουν το τσίμπημα από τα θηλυκά κουνούπια (τα αρσενικά δεν τσιμπούν), ο Δρ Ντέι προτείνει στους ανθρώπους «να φορούν ανάλαφρα και λεπτά ρούχα, που χρησιμοποιούν οι αθλητές και οι ψαράδες». Επίσης να χρησιμοποιούν αντικουνουπικό το οποίο «κατά μέσο όρο προστατεύει για περίπου 1,5 ώρα». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA