Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ξεκίνησε να αξιολογεί το αντιφλεγμονώδες φάρμακο RoActemra, το οποίο χορηγείται σε ενήλικες με κορονοϊό και νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Συγκεκριμένα ο Οργανισμός θα εξετάσει τη χρήση του ώστε να συμπεριλαμβάνεται στη θεραπεία νοσηλευόμενων ενηλίκων ασθενών με σοβαρή νόσηση από κορονοϊό. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΜΑ, το RoActemra θεωρείται πιθανή θεραπεία για την COVID-19 λόγω της ικανότητάς του να εμποδίζει τη δράση της ιντερλευκίνης - 6, μιας ουσίας που παράγεται από το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος ως απάντηση στη φλεγμονή, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στον κορονοϊό.

Ο EMA θα πραγματοποιήσει επιταχυνόμενη αξιολόγηση των δεδομένων που υποβλήθηκαν στην αίτηση, συμπεριλαμβανομένων αποτελεσμάτων από τέσσερις μεγάλες τυχαιοποιημένες μελέτες σε ασθενείς που νοσηλεύτηκαν με σοβαρή COVID-19, για να αποφασίσει εάν πρέπει να επιτραπεί η επέκταση της ένδειξης. Μέχρι τα μέσα του Οκτωβρίου αναμένονται τα τελικά αποτελέσματα για το εάν θα συμπεριληφθεί το RoActemra στη θεραπεία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA