Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ξεκίνησε να αξιολογεί το αντιφλεγμονώδες φάρμακο RoActemra, το οποίο χορηγείται σε ενήλικες με κορονοϊό και νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Συγκεκριμένα ο Οργανισμός θα εξετάσει τη χρήση του ώστε να συμπεριλαμβάνεται στη θεραπεία νοσηλευόμενων ενηλίκων ασθενών με σοβαρή νόσηση από κορονοϊό. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΜΑ, το RoActemra θεωρείται πιθανή θεραπεία για την COVID-19 λόγω της ικανότητάς του να εμποδίζει τη δράση της ιντερλευκίνης - 6, μιας ουσίας που παράγεται από το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος ως απάντηση στη φλεγμονή, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στον κορονοϊό.

Ο EMA θα πραγματοποιήσει επιταχυνόμενη αξιολόγηση των δεδομένων που υποβλήθηκαν στην αίτηση, συμπεριλαμβανομένων αποτελεσμάτων από τέσσερις μεγάλες τυχαιοποιημένες μελέτες σε ασθενείς που νοσηλεύτηκαν με σοβαρή COVID-19, για να αποφασίσει εάν πρέπει να επιτραπεί η επέκταση της ένδειξης. Μέχρι τα μέσα του Οκτωβρίου αναμένονται τα τελικά αποτελέσματα για το εάν θα συμπεριληφθεί το RoActemra στη θεραπεία.