Μενού
  • Α-
  • Α+

Ενημέρωση για την πανδημία και ειδικότερα για την 3η δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, παραχώρησε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου. Κατά την τακτική ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, τόνισε πως οι παρενέργειες θα είναι λιγότερες και πιο ήπιες.

Όπως επισήμανε η κυρία Θεοδωρίδου, η τρίτη δόση που έχει ήδη ξεκινήσει να χορηγείται εδώ και περίπου ένα μήνα (σ.σ. σε υγειονομικούς και ανοσοκατασταλμένους), ενώ πλέον έχουν πάρει σειρά και οι άνω των 65 ετών, αλλά και οι άνω των 50 ετών, οι παρενέργειες είναι λιγότερες. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Η τρίτη δόση χορηγείται για ενίσχυση και πιο μακρά διάρκεια προστασίας» και πρόσθεσε πως «οι ανεπιθύμητες παρενέργειες είναι λιγότερες και ηπιότερες σε σχέση με αυτές της δεύτερης δόσης του εμβολίου».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στους λόγους που οδήγησαν στη χορήγηση της 3ης δόσης: «Εντεκα φορές μικρότερο κίνδυνο να μολυνθούν με τον ιό, έχουν άτομα που έλαβαν τρίτη δόση και 20 φορές μικρότερο κίνδυνο για νόσηση».

Μίλησε επίσης για μια κρυφή και επώδυνη πανδημία που αναδεικνύεται από μελέτες με τίτλο «η ορφάνια από την covid»: «Σε κάθε 4 θανάτους ενηλίκων, ένα παιδί χάνει το γονιό του. Χιλιάδες παιδιά θα φέρουν το τραύμα απώλειας των γονιών τους και αυτό υπογραμμίζει την ανάγκη της πρόληψης και την διατήρηση της ψυχικής τους υγείας», είπε η κυρία Θεοδωρίδου. Αναφέρθηκε δε για άλλη μια φορά στη σημασία του εμβολιασμού και κάλεσε όλους να εμβολιαστούν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA