Μενού
  • Α-
  • Α+

Επιτροπή ειδικών συμβούλων του αμερικανικού Οργανισμού Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA) ψήφισε σήμερα υπέρ της έγκρισης χρήσης του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά του κορονοϊού για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών. Οι συστάσεις αυτής της επιτροπής είναι μόνο γνωμοδοτικές, αλλά είναι σπάνιο να μην γίνονται αποδεκτές από τον FDA.

Αν εγκριθεί η χορήγηση του εμβολίου για αυτήν την ηλικιακή ομάδα, τότε περίπου 28 εκατομμύρια παιδιά θα είναι επιλέξιμα για να εμβολιαστούν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Εμβόλιο Johnson & Johnson: 5 Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για δεύτερη δόση

Εν τω μεταξύ ανοίγει στη χώρα μας την Παρασκευή στις 5 Νοεμβρίου η πλατφόρμα για τη χορήγηση δεύτερης δόσης για όσους εμβολιάσθηκαν με το εμβόλιο Johnson & Johnson κατά του κορονοϊού. Σύμφωνα με την ενημέρωση του Γενικού Γραμματέα, Μάριου Θεμιστοκλέους, οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν το ραντεβού τους για την αναμνηστική δόση στις 5 Νοεμβρίου με την προϋπόθεση να έχουν περάσει δυο μήνες από την αρχική ανοσοποίηση.

Επίσης όπως έγινε γνωστό θα μπορούν να κάνουν τη δεύτερη δόση είτε με το Johnson & Johnson που έγινε ο αρχικός εμβολιασμός είτε με εμβόλιο mRΝΑ (δηλαδή Pfizer ή Moderna), ενώ δεν θα υπάρχει ηλικιακό κριτήριο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA