Μενού
  • Α-
  • Α+

Από την Κυριακή 1η Μαΐου ξεκινά η διάθεση για τα αντιικά χάπια στα φαρμακεία των νοσοκομείων του ΕΣΥ σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας. Για να πάρουν οι πολίτες τα σκευάσματα κατά του κορονοϊού από φαρμακεία νοσοκομείων πρέπει να έχει προηγηθεί η έγκριση της αντιικής αγωγής από την αρμόδια Επιτροπή και στη συνέχεια η συνταγογράφηση της αγωγής από τον θεράποντα ιατρό.

Η αντιική αγωγή COVID-19 μπορεί να παραλαμβάνεται από συγγενή ή φίλο/φίλη του ασθενούς, κατά τις ώρες παραλαβής που έχουν οριστεί, με μόνη την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας του/της παραλαμβάνοντος/ουσας, το ΑΜΚΑ του ασθενούς και τον αριθμό της συνταγής. Για την είσοδο στα φαρμακεία των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. δεν είναι απαραίτητο Rapid test, είναι απαραίτητη φυσικά η χρήση προστατευτικής μάσκας.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας: 

«Το υπουργείο Υγείας, με την αμέριστη υποστήριξη των νοσοκομειακών φαρμακοποιών έχει μεριμνήσει για την απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών με COVID-19 στις θεραπείες αντιικών χαπιών τις ημέρες των αργιών - εφόσον αυτό κρίνεται αναγκαίο από το γιατρό τους. Η προμήθεια των αντιικών θα γίνεται από τα φαρμακεία των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. για τις ημέρες Κυριακή 01/05/2022 και Δευτέρα 02/05/2022.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η έγκριση της αντιικής αγωγής COVID-19 από την αρμόδια Επιτροπή και στη συνέχεια η συνταγογράφηση της αγωγής από τον θεράποντα ιατρό.

Η αντιική αγωγή COVID-19 μπορεί να παραλαμβάνεται από συγγενή ή φίλο/φίλη του ασθενούς, κατά τις ώρες παραλαβής που έχουν οριστεί, με μόνη την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας του/της παραλαμβάνοντος/ουσας, το ΑΜΚΑ του ασθενούς και τον αριθμό της συνταγής. Για την είσοδο στα φαρμακεία των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. δεν είναι απαραίτητο Rapid test, είναι απαραίτητη φυσικά η χρήση προστατευτικής μάσκας».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA