Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε προκλινικές δοκιμές εμβολίων κατά της ευλογιάς των πιθήκων έχει προχωρήσει η Moderna, την ώρα που η μολυσματική αυτή ασθένεια εξακολουθεί να εξαπλώνεται σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε σήμερα, Τρίτη (24/5) πως έχουν καταγραφεί συνολικά 131 επιβεβαιωμένα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων και άλλα 106 ύποπτα κρούσματα αφότου καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα στις 7 Μαΐου εκτός των χωρών όπου εξαπλώνεται συνήθως.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών των ΗΠΑ δήλωσαν πως η κυβέρνηση είναι στη διαδικασία έγκρισης δόσεων του εμβολίου Jynneos κατά της ευλογιάς, που έχει παρασκευαστεί από την Bavarian Nordic A/S για χρήση στα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων. «Το ξέσπασμα είναι ασυνήθιστο, παραμένει περιορίσιμο», ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, που συγκαλεί περαιτέρω συνεδριάσεις, προκειμένου να δοθεί στήριξη στα κράτη-μέλη με περισσότερες συμβουλές για το πώς να αντιμετωπίσουν την έξαρση.

Η Σλοβενία, πάντως, ανακοίνωσε την Τρίτη 24 Μαΐου, το πρώτο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων σε ταξιδιώτη που είχε επιστρέψει από τα Κανάρια Νησιά στην Ισπανία, μετέδωσε το σλοβενικό τηλεοπτικό κανάλι N1. Ο άνδρας, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δε νοσηλεύεται επειδή έχει μολυνθεί από μια ήπια εκδοχή της ευλογιάς των πιθήκων.